Mravak u HEP-u napravio štetu od 100 milijuna kuna

11.3.2010.
13:42
VOYO logo

Bivši čelnik HEP-a Ivan Mravak je od Crnogorca Vuka Hamovića kupovao struju pa je preprodavao TLM-u, a problem je nastao jer je TLM struju kupovao po cijeni koja je iznosila 80 posto iznosa koji je HEP platio Hamoviću.

Zanimljiv je podatak, piše Večernji list, da je TLM samo 7 posto struje koju je kupovao po povlaštenoj cijeni iskorištavao za vlastitu proizvodnju, dok je ostatak od 93 posto prosljeđivan tvornici Aluminij u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HEP je, naime, ispod cijene prodavao struju TLM-u koji je kupio konzorcij hrvatskih tvrtki sastavljen od Dalekovoda, Konstruktora, Zagreb-Montaže, Alu Flex Packa i Feala iz Širokoga Brijega.

Neosporno je da je Mravak odgovoran za sklapanje štetnog ugovora, a u medijima se spominje da bi trebao odgovarati i Krešimir Ćosić, koji je u Nadzornom odboru HEP-a te u Nadzornom odboru TLM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večernjak piše da se u ispitivanju šverca struje preko šibenskog TLM-a utvrđuje i uloga članova konzorcija koji je kupio TLM te uloga bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca,koji je navodno znao i za afere u HEP-u.

Prethodnin članak:

arti-201003010373006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo