Reakcija na intervju /

'Može i mora jasnije': Glavašević ministrici Divjak postavio pitanja na koja traži nedvosmislen odgovor

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Glavašević smatra kako ministrica na novinarsku zamolbu da pojasni o kojim je lobijima riječ i za što su htjeli iskoristiti novac nije jasno i razvidno odgovorila

18.12.2017.
12:10
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević uputio je ministrici Blaženki Divjak povodom onoga što je izrekla u intervjuu za Jutarnji list. Ministrica obrazovanja je, među ostalim, komentirala pripremu Zakona o odgoju i obrazovanju i rekla je da "su u pripremi zakona bili ogromni pritisci iz različitih interesnih skupina koje su zamišljale drukčije korištenje novca europskih fondova." Dodala je kako pritisci za korištenje novca nisu bili usmjereni prema opremanju i podizanju kapaciteta srednjih škola. "To je nešto što nisam očekivala, ali ne povlačim se lako pod pritiscima.", rekla je ministrica u intervjuu

Glavašević smatra kako ministrica na novinarsku zamolbu da pojasni o kojim je lobijima riječ i za što su htjeli iskoristiti novac nije jasno i razvidno odgovorila, zbog čega joj je uputio nekoliko pitanja na koja traži nedvosmislen odgovor ministrice na njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko je, imenom i prezimenom, vršio pritisak na vas?

Na koji je način, konkretno, vršen pritisak na Vas? Je li bila riječ o prijetnjama, o nagovoru, o nuđenju nekakve koristi zauzvrat?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li svjesni da je, sukladno članku 314. Kaznenog zakona, prisila prema službenoj osobi kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora u trajanju do pet godina?

Sukladno zakonu, građani, a osobito dužnosnici koji imaju spoznaje o počinjenim kaznenim djelima, dužni su ih prijaviti policiji ili državnom odvjetništvu, odnosno Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, ukoliko je riječ o koruptivnim kaznenim djelima. Jeste li podnijeli kaznenu prijavu protiv osoba koje su na Vas vršile pritisak?", upitao je ministricu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo