milijan brkić za rtl danas / 'Most je tek u pubertetu. Mi im zbog toga popuštamo i ne kažnjavamo ih odmah'

'Kolege iz Mosta nikako da shvate da oni nisu izbornici koji će birati igrače i tim u HDZ-u. HDZ je dovoljno jaka i stabilna politička stranka na sceni i sigurno nam nitko drugi neće birati izbornika ni igrače', poručio je Brkić

28.5.2016.
19:06
VOYO logo
Image
opći izborni sabor hdz-a /

Karamarko: 'Nećemo dopustiti da SDP i Most ruše Vladu i da vrate Milanovića na vlast!'

Image
opći izborni sabor hdz-a /

Karamarko: 'Nećemo dopustiti da SDP i Most ruše Vladu i da vrate Milanovića na vlast!'

U dvorani Vatroslava Lisinskog održava se 17. opći izborni sabor stranke koji će izabrati zamjenika predsjednika, potpredsjednike i članove Predsjedništva HDZ-a te ostala tijela nužna za funkcioniranje stranke za naredne četiri godine, a među brojnim gostima na skupu nema predstavnika HDZ-ova partnera u vlasti Mosta nezavisnih lista.

Gost RTL-a Danas bio je još uvijek aktualni tajnik HDZ-a Milijan Brkić koji je jedini kandidat za zamjenika šefa stranke Tomislava Karamarka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ napokon bira svoje vodstvo, on je još uvijek konsolidiran, ide dalje prema rješavanju problema s kojima se susreće, kako hrvatska vlada, a i naša trenutna kompozicija  - Domoljubna koalicija na čelu s HDZ-om i kolege iz Mosta", poručio je Brkić.

Navodi kako određeni problemi postoje jer su, kako kaže, kolege iz Mosta podlegli pritiscima iz SDP-a, "nesvjesno su postali instrument u njihovim rukama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi gledamo to kroz tu blažu prizmu, da su to učinili nesvjesno. Nadamo se da će uskoro to shvatiti i prestati s time jer moramo zajedno u rješavanje u svih onih problema i projekata koje smo potpisali u zajedničkom sporazumu", dodaje Brkić.

"Kolege iz Mosta nikako da shvate da oni nisu izbornici koji će birati igrače i tim u HDZ-u. HDZ je dovoljno jaka i stabilna politička stranka na sceni i sigurno nam nitko drugi neće birati izbornika ni igrače", poručio je dodavši kako je ovo demokracija i kako svatko ima pravo misliti svoje, pa tako i Most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je rečenicu Pere Ćorića (HSP AS) da se Most ponaša kao da su katolici veći od Pape, da su najveći čistunci. 

"Ne bih se čudio da sad predlože ukidanje nevladinih, civilnih udruga, da oni budu jedino mjerilo našeg ponašanja. Most je tek u pubertetu, tek su se rodili, treba im puno godina da odrastu. Mi ih uvažavamo njihovo neiskustvo, neznanje, popuštamo im i ne kažnjavamo ih odmah, ali neka oni uvažavaju da postoji HDZ koji je jači partner. Ostajemo s njima i dalje jer smo odgovorna stranka i zajedno smo preuzeli odgovornost", kazao je Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključio je kako su novi izbori krajnja mjera, u krajnjoj nuždi, jer to iziskuje zaustavljanje svih procesa u državi.

"Ako ne postoji nijedna druga opcija, onda su novi izbori izlaz, mi se toga ne bojimo", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike