MLADOM ZAGREPČANINU KONČAR ĆE ISPLATITI POLA MILIJUNA KUNA: / Kad je bio beba opekla ga je kipuća voda iz perilice

Image
Foto: Ilustracija: Thinkstock

Vještačenjem je utvrđeno kako je proizvođač zadovoljio svu zakonsku regulativu da bi proizvodio perilicu,

18.4.2018.
14:16
Ilustracija: Thinkstock
VOYO logo

21-godišnji mladić S. M. G. iz Zagreba se kao desetomjesečna beba opekao s kipućom vodom koja je iscurila iz filtra perilice za rublje marke Končar. Tvrtka mu sada mora isplatiti 380.800 kuna odštete s kamatama i 112.066,50 kuna parničnog troška.

Nepotpune upute i upozorenja

U uputama za rukovanje perilicom nije bilo navedeno upozorenje da se vrata poklopca za filtar ne otvaraju, dok je u uputama drugog tipa perilice bilo jasno naznačeno kako postoji opasnost od opeklina, budući da se u pumpi može nalaziti vruća voda, utvrdio je sud, prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadobio vrlo teške ozljede

'Zadobio je opekline obje ruke, trbušne stijenke i obje noge te mu je tijekom prvih pet tjedana u bolnici tri puta obavljena transplantacija kože. S. M. G. danas šepa, ne može trčati, a opekline na 30 posto tjelesne površine odrazile su se u poremećajima na emotivnoj strani jer se socijalno izolirao, osjeća sram, prikriva tegobe... S obzirom na sve gore navedeno, tužitelju je bila potrebna pojačana skrb i njega roditelja, provođenje vježbi i masaža opečenih dijelova tijela radi čega mu je tuđa pomoć i njega bila potrebna pet mjeseci osam sati dnevno, sedam mjeseci četiri sata dnevno i šest mjeseci dva sata dnevno', piše u obrazloženju presude.

Vještačenjem je utvrđeno kako je proizvođač zadovoljio svu zakonsku regulativu da bi proizvodio perilicu, no u uputama nije bilo naznačeno da je otvaranje poklopca sigurno jedino onda kada perilica ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo