'Mladi se ne rađaju kao fašisti ili demokrati'

Vlada treba imati političku odgovornost i od jeseni u škole uvesti građanski odgoj i obrazovanje, poručile su organizacije civilnoga društva okupljene u GOOD inicijativu i Platformu 112.

26.6.2014.
13:16
VOYO logo

Kako javlja GONG, Inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskoj odgoja u škole (GOOD) i Platforma 112 na konferenciji za novinare izrazile su zabrinutost recentnim izjavama novog ministra obrazovanja Vedrana Mornara.

"Mladi se ne rađaju kao fašisti ili demokrati, tolerantni ili netolerantni, oni takvima postaju tijekom života, a društvo im ni nakon 25 godina od tranzicije nije dalo oruđe za razmišljanje o tome s obzirom na to da je Hrvatska jedna od rijetkih europskih država koje nisu prepoznale da je građansko obrazovanje važno za izgradnju demokratske političke kulture", upozorio je profesor Berto Šalaj s Fakulteta političkih znanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Odustajanje je porazno'

"Odustajanje od uvođenja građanskog odgoja i obrazovanja porazno je i za novog ministra i za ovu Vladu, a Hrvatsku svrstava na nisku razinu političke kompetencije", istaknula je Emina Bužinkić, predstavnica GOOD inicijative.

Organizatori pozivaju Vladu Republike Hrvatske da sukladno najavama i planovima utemeljenima u Planu 21 i Koalicijskom sporazumu osigura kvalitetno uvođenje i provedbu sadržaja i metoda usmjerenih na razvijanje građanske kompetencije učenika kao aktivnih i odgovornih građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo