SINJ BEZ COVID-POTVRDA / Gradonačelnik Bulj rezolutan: 'Izabran sam i od cijepljenih i necijepljenih, neću raditi diskriminaciju prema nikome'

Image
Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

'Sinj je slobodni teritorij', poručio je Miro Bulj, koji je u razgovoru za Net.hr istaknuo da je on izabran za gradonačelnika i od cijepljenih i necijepljenih i da neće raditi diskriminaciju prema nikome

16.11.2021.
15:54
Ivo Cagalj / Pixsell
VOYO logo

U Hrvatskoj su od danas u svim državnim i javnim službama obavezne covid-potvrde. No, neki su gradovi odbili provoditi tu mjeru Stožera. Među njima je grad Sinj, čiji je gradonačelnik Miro Bulj u ponedjeljak na svojim društvenim mrežama objavio kako će usluge gradske uprave Grada Sinja moći koristiti svi, bez ograničenja, a isto je preporučio tvrtkama i ustanovama u vlasništvu i suvlasništvu Grada Sinja.

"Gradska uprava Grada Sinja neće dijeliti ljude niti im ograničavati temeljna ljudska prava i slobode nego će svima izaći u susret pod jednakim uvjetima", napisao je Bulj na svom Facebook profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, bez obzira na ovaj "neposluh" prema mjerama Stožera, u gradu Sinju danas sve najnormalnije funkcionira.

Image
UDARNA MOSTOVKA U STUDIJU NET.HR-A /

Selak Raspudić: 'Ništa od tih covid-potvrda. Ima toliko kontradikcija i nelogičnosti da uopće nije jasan način provedbe'

Image
UDARNA MOSTOVKA U STUDIJU NET.HR-A /

Selak Raspudić: 'Ništa od tih covid-potvrda. Ima toliko kontradikcija i nelogičnosti da uopće nije jasan način provedbe'

Gradonačelnik cijepljenih i necijepljenih

"Normalno sve funkcionira u najboljem redu, bez incidenta", rekao je u razgovoru za Net.hr Miro Bulj, dodajući kako covid-potvrda ne štiti građane od zaraze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I oni koji se žele cijepiti mogu se cijepiti u gradu Sinju, i oni koji se žele testirati, mogu se testirati", dodaje gradonačelnik.

"Izabran sam za gradonačelnika i od cijepljenih i necijepljenih i neću raditi diskriminaciju prema nikome. Ja sam gradonačelnik sviju. Mene je narod izabrao, a narod su i cijepljeni ili necijepljeni", kaže Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na jutrošnji događaj na sudu, gdje djelatnica nije željela pokazati svoju covid-potvrdu, iako je cijepljena i posjeduje ju. To je, dodaje gradonačelnik, jedino što se dogodilo danas u Sinju, koji je, kako kaže, "slobodni teritorij".

Bulj smatra da ovo nije pitanje antivaksera i vaksera. "Ovo je pitanje prisile ljudi na jedan strašno diktatorski loš način", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje boji li se da će mu zbog "neposluha" prema Stožeru možda pokucati policija, gradonačelnik nam odgovara kako se on "ne boji nikoga".

Podsjetimo, osim Sinja, bez covid-potvrda danas se može i u Primoštenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O načinu provođenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova Općine Primošten će odlučiti i propisati načine postupanja odmah po primitku detaljne upute Ministarstva za koju smatra da je trebala već stići, s obzirom na kratkoću roka za uvođenje novih mjera", poručili su jučer iz općine na čijem je čelu Stipe Petrina u svojem priopćenju.

I Oroslavje neće dijeliti ljude

O uvođenju covid-potvrda oglasio se u ponedjeljak i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić, koji je svojim sugrađanima poručio da nikoga neće dijeliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Birali ste me kao čovjeka iz naroda i čovjeka koji je uvijek tu za narod. Nikada u životu nisam dijelio ljude, pa neću ni sada. Iako od sutra stupaju mjere zbog kojih neki građani neće biti u mogućnosti ući u gradsku upravu, to ne znači da neće moći ostvarivati svoja prava.

Slobodno nam se obratite putem e-maila ili telefona, za sva pitanja djelatnici Grada i ja stojimo vam na raspolaganju!", napisao je Šimunić na društvenim mrežama uz objavu kontakata na koji se građani mogu javiti ako nemaju covid-potvrdu, a zatreba im neka od gradskih usluga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo