radni sastanak / Ministrica Šikić: 'Lijepo je doći u jednu od najbolje uređenih županija'

Image
Foto: emedjimurje.hr

'Jako je lijepo doći u jednu od najbolje uređenih županija u Hrvatskoj s iznimno razvijenim poduzetništvom i najvećim brojem zaposlenih. Na vašem se primjeru može puno naučiti, a dobru praksu preslikati na druge županije u Hrvatskoj koje bi na taj način postale puno efikasnije', izjavila je prilikom službenog posjeta Međimurskoj županiji ministrica rada i mirovinskoga sustava Nada Šikić.

22.7.2016.
8:17
emedjimurje.hr
VOYO logo

Tom ju je prigodom ugostio župan Međimurske županije Matija Posavec s kojim je održala radni sastanak na kojem se razgovaralo o mnogim temama. Među ostalim, riječi je bilo o situaciji na tržištu rada i Zavodu za zapošljavanje, o načinima vraćanja onih koji su otišli raditi u inozemstvo, rasterećivanju poduzetnika i povećanju minimalne plaće, te potencijalnom problemu dvostrukog oporezivanja onih koji su radili ili još uvijek rade u drugim zemljama, piše eMedjimurje.hr

- Uvijek postoji niz otvorenih pitanja koje u dobroj suradnji i dobrom dijalogu možemo riješiti. Cilj je upravo ovakvih posjeta detektirati potencijalne poteškoće kako bi se moglo pronaći zajedničko rješenje na obostrano zadovoljstvo, istaknula je ministrica Šikić, izrazivši pritom zadovoljstvo što dijeli većinom zajedničke stavove sa svojim domaćinom vezane uz politiku rada i zapošljavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Posavec je naglasio kako su najveći problem Međimurja još uvijek premale plaće koje su u 2015. godini u prosjeku iznosile 4071 kunu, što je 18,6 posto ispod državne razine. - Mi ćemo i dalje stvarati konkurentno gospodarstvo, kao što smo to radili i do sada, te ćemo na taj način nastojati povećati prosjek plaća, smanjiti nezaposlenost i stvoriti konkurentnu radnu snagu, rekao je Posavec te se osvrnuo na trenutnu situaciju na tržištu rada.

- Danas u Međimurju imamo 4.559 nezaposlenih osoba, a s druge strane nam nedostaju radnici za pojedine djelatnosti, dakle treba provjeriti zašto je to tako, prekvalificirati te ljude, osposobiti ih i poslati na tržište rada, napomenuo je župan Posavec i naglasio da se takvim pristupom dobiva zadovoljan radnik koji ima posao za koji je pristojno plaćen, čime predstavlja najveću korist za Hrvatsku i gradi društveni optimizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo