Šest mjeseci u Vladi /

Ministrica Divjak o Plenkovićevoj odluci: 'Mogu misliti da je izbor Jasminke Culej u povjerenstvo neobičan, to je moje pravo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon utvrđenih nepravilnosti Jasminka Buljan Culej nije smijenjena već je odlukom predsjednika Vlade napredovala do višeg tijela

18.12.2017.
9:04
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u intervjuu za Jutarnji listda je za premijerov odabir Jasminke Buljan Culej u Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja saznala dan ili dva prije imenovanja. Brojčano su u Povjerenstvo četiri osobe koje je predložio HNS i četiri HDZ-ove, što je utvrđeno koalicijskim dogovorom dvije stranke otprije šest mjeseci. Odluku Plenkovića, koji je ujedno na čelu Povjerenstva, prihvatila je, ali uz opasku da je neobičan.

"Ja mogu misliti da je to neobičan izbor, to je moje pravo. Isto tako je moje pravo da imam očekivanja da će gospođa Culej, kao i ostali imenovani članovi Povjerenstva, preuzeti odgovornost", izjavila je ministrica Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministričina analiza pokazala je niz nepravilnosti u izboru Jasminke Buljan Culej za šeficu Ekspertne radne skupine. Odlukom predsjednika Vlade ne samo do nije smijenjena, nego je napredovala do višeg tijela. Zašto Divjak na to pristaje?

"To je izbor premijera, odnosno u ovome slučaju HDZ-a, i svatko o tome može imati svoje mišljenje", kazala je ministrica obrazovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest mjeseci u Vladi sebe karakterizira kao osobu centra koja, s obzirom da dolazi iz akademske zajednice, donosi odluke na temelju argumenata. "To znači, saslušaš ljevicu i desnicu, ali držiš pravac temeljen na razumnim argumentima, socijalnoj osjetljivosti i poticanju izvrsnosti. To znači otvorenost i toleranciju i to je za mene liberalno", kazala je Divjak za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo