bez ultimatuma /

Ministri o Bandićevim ucjenama: 'Spremni smo na izbore ako treba...'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HDZ neće pristati na nikakve ultimatume

14.10.2019.
12:43
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Prijetnje Milana Bandića da njegov Klub zastupnika u Saboru neće podržavati vladajuću većinu ukoliko Vlada ne pristane na zahtjeve učitelja i nastavnika za povećanjem plaća, nisu se čini se previše dojmile ministara u Vladi. Koja, podsjetimo, ima tanku većinu. A bez Bandićeva kluba je nikako nema.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pojasnio je da je unutar svog resora povećao nekima plaće, ali se nije povećavao proračun već se to učinilo preraspodjelom. Rekao je i da Vlada svoj put. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo svoj put i idemo tim putem, a ukoliko se bilo što ispriječi na tom putu mi kao vladajuća stranka kao nositelj ove koalicije smo spremni na svaki politički izazov", rekao je Božinović. 

Ministar gospodarstva Darko Horvat sa sličnom porukom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U politici se ništa neće riješiti ultimatumima, pa bio to čak i gradonačelnik Zagreba ili nekoliko zastupnika njegove političke opcije u hrvatskom parlamentu. Želimo li rješenje, ono se neće dogoditi slanjem poruka preko medija nego za zajedničkim stolom u okviru onoga što hrvatski proračun može izdržati", rekao je Horvat.

Vlada ne miri s bilo kakvim ultimatumima i postavljanjem uvjeta, a konačna instanca su uvijek novi izbori pa neka građani sami odluče koga žele i tko može preuzeti kormilo vođenja države, kazao je Horvat dodavši kako je HDZ, dođe li do toga, spreman za izbore.

"Kada krenete u politiku s uvjetima i nemate fleksibilnost u pregovorima onda to nikad ne ispadne dobro. Siguran sam, bez obzira što ulazimo u predizborno vrijeme, da će i kolegica Divjak i kolega Bandić naći toliko snage da u transparentnom, vrlo fleksibilnom pristupu ovoj tematici budu na relaciji onoga što Vlada predlaže, a to je samo i isključivo ono što državni proračun može izdržati", kaže Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo