Ministar zdravlja: 'Osjećam se kao riba na gradelama'

Premijer Milanović na Odboru za zdravstvo predstavio je kandidata za ministra zdravlja Sinišu Vargu.

16.6.2014.
11:32
VOYO logo

"Moj posao je ovdje formalan, sporadičan, on je sad vama na raspolaganju", kazao je Milanović. Napomenuo je da je Varga čovjek koji je u sustavu već dugi niz godina te da je na njemu zadaća da provodi program Vlade i osigura građanima zdravstvenu uslugu dostojnu čovjeka u Europi u 21. stoljeću, piše RTL.

Premijer je nakon kratkog izlaganja otišao s odbora, a u 13:30 predstavit će novog ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Vedrana Mornara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja kao Siniša Varga se osjećam kao riba u vodi što se tiče HZZO-a, a sad se s novom funkcijom osjećam kao riba na gradelama", rekao je novi ministar zdravlja koji odgovara na pitanja oporbenih članova Odbora te vanjskih suradnika.

Vargi se obratio i bivši HDZ-ov ministar zdravlja, Darko Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim vam puno uspjeha, naravno dobit ćete potporu i ovdje i u Saboru. Godina i pol nije puno, ali se može, s tim da ćete trasu, njenu uspješnost, odrediti u prvih deset dana. Liste čekanja morate riješiti. Samo da zaustavite bujanje liste čekanja, već ste puno napravili. Smjenski rad bi mogao to napraviti, ali fali nam liječnika za to. Moj prijedlog je da idući tjedan ukinete smjenski rad", rekao mu je Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo