Nova kategorizacija /

Ministar turizma Cappelli razmatra ukidanje službenih hotelskih zvjezdica

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ministar priznaje kako je službena kategorizacija u Hrvatskoj zastarjela, a o detaljima budućeg modela slijede razgovori s hotelijerima.

16.6.2017.
10:24
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo turizma razmišlja o ukidanju službenih zvjezdica u hrvatskim hotelima, što je u skladu s globalnim trendovima u hotelijerstvu, a o detaljima budućeg modela slijede razgovori s hotelijerima, otkrio je ministar Gari Cappelli za Poslovni dnevnik

Cappelli priznaje kako je službena kategorizacija u Hrvatskoj zastarjela, te da bi država trebala zadržati pravo određivanja minimalnih standarda, da se liberalizacija kategorizacije ne bi zloupotrebljavala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je ukazao na važnost online ocjenjivanja zbog kojeg se za pozicioniranje hotela tržištu sve manje gledaju službene zvjezdice koje imaju različitu težinu od zemlje do zemlje, osvrnuvši se na primjer Velike Britanije koja bez službenih zvjezdica ima neke od najskupljih hotela na svijetu. 

Ocjene gostiju na prodajnim i marketinškim kanalima te web portalima izravno utječu na prihode hotela, otkrila je konzultantica Sanja Čizmar koja je provela istraživanje o utjecaju online ocjenjivanja na prihode jadranskih hotela u Hrvatskoj i Crnoj Gori. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je istaknuo da je svjestan da hrvatsko hotelijerstvo za ukidanje zvjezdica možda još treba dodatno stasati, zbog čega treba razmisliti o tome kad bi se takva odluka mogla provesti. Izmjene u kategorizaciji neće zaobići ni privatni smještaj, najavio je ministar Cappelli koji ne odustaje od nekog oblika rekategorizacije u privatnom smještu s ciljem povećanja kvalitete najvećeg smještajnog segmenta, piše Poslovni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo