MINISTAR OREPIĆ O TOPNIČKIM DNEVNICIMA / 'To je primitivan pokušaj političkog obračuna'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić
18.3.2016.
21:19
PIXSELL, Marko Prpić
VOYO logo

"Tko je imalo upućen u problematiku 'topničkih dnevnika' zna da operativna grupa Sinj u kojoj sam bio načelnik operative, nije raspolagala s topništvom. Ona je bila predmet zapovijedanja nadređenog zapovjedništva koje je vodio general Gotovina koji se danas, također, doslovce nasmijao na tu vijest", kazao je ministar Orepić u razgovoru za Novu TV.

Image
KARAMARKO O TOPNIČKIM DNEVNICIMA /

'Pitajte Orepića zašto ih je držao kod sebe'

Image
KARAMARKO O TOPNIČKIM DNEVNICIMA /

'Pitajte Orepića zašto ih je držao kod sebe'

MUP žele destruirati, a njega diskreditirati

On smatra da su te optužbe u funkciji destrukcije rada Ministarstva unutarnjih poslova i njegove diskreditacije, no rekao je da zasad ne želi otkrivati tko se to pokušava tim putem obračunati s njim budući da su optužbe o tome da je 'topničke dnevnike' čuvao 'kao suvenire' stigle iz anonimnih izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo to u kojem to smjeru ide. Imamo neke, vrlo jasne indicije, ne bih sada izlazio s takvim podacima. U ovom trenutku je vrlo bitno prepoznati potrebu da naša Vlada radi u jednim stabilnim odnosima, da napokon krenemo zajedno u rješavanje problema, naših životnih problema i tome treba dati svu pažnju, a ovakvi pokušaji nas ne smiju obeshrabriti da postignemo te ciljeve", kazao je Orepić.

Sukob s Karamarkom posljedica nesporazuma

O svome sukobu s prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom Orepić je kazao da je odgovoran jedino premijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno, prvi potpredsjednik ima svoje kompetencije u području sigurnosti, no evo, ja sam danas zamolio, pismeno se obratio tijelu kojeg vodi gospodin Karamarko da uputi, da ovaj slučaj objavljivanja, pokušaj diskreditacije rada Ministarstva unutarnjih poslova, govorim o Savjetu za koordinaciju sigurnosnih službi, da se očituje i po ovom pitanju, da vidimo, prije svega odakle cure dokumenti", kazao je dodavši da takav način komunikacije s Karamarkom ne smatra primjerenim te da čitav njihov sukob smatra posljdicom nesporazuma.

O smjeni Dominića nije se raspravljalo

O mogućim nasljednicima smijenjenih Marija Bertine i Vitomira Bijelića nije želio govoriti iako, kaže, ima nekoliko kadrovskih rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno želim poštivati procedure koje su definirane. Za vodećeg čovjeka PN USKOK-a i za prvog čovjeka krim-policije jednostavno treba raspisati interni natječaj i postupiti sukladno normama koje su propisane", rekao je Orepić dodavši da se o statusu glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića još nije raspravljalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo