Policija protiv policije /

Ministar policije: 'Optužnica policije protiv sisačke gradonačelnice nije osnovana'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ravnateljstvo policije je i službeno priopćilo da odustaje od optužnice, te naglasilo da postupci policije nisu bili politički motivirani

22.6.2017.
10:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar policije i potpredsjednik vlade Davor Božinović komentirao je danas u Brezovici optužnicu podignutu protiv SDP-ove sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček.

"Optužni prijedlog protiv Baniček nije osnovan", kazao je. Rekao je i da će ispitati treba li tko u sisačkoj policiji snositi sankcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenom je priopćenju danas Ravnateljstvo policije i Policijska uprava sisačko-moslavačka utvrdila "da nije bilo osnova za pokretanje prekršajnog postupka protiv gradonačelnice grada Siska gospođe Kristine Ikić Baniček".

"Sukladno navedenom, Policijska uprava sisačko-moslavačka će temeljem Prekršajnog zakona odustati od optužnog prijedloga podnijetog protiv nje", stoji u priopćenju.

Policijska uprava sisačko-moslavačka u svom je obraćanju gradonačelnici izrazila žaljenje zbog cijelog događaja te naglasila kako postupci policije u ovom slučaju nisu bili politički motivirani. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Sisačka gradonačelnica: 'Ako je uvreda nekoga kritizirati, što je onda sljedeće'

Podsjetimo, protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček sisačka policija je podigla optužnicu.  Zato jer je u službenom dopisu policiji vrijeđala i omalovažavala službeno tijelo i policijske službenike. 

Ikić Baniček je na tvrdnje policije da je dio donacija iz 2015 dodijeljen mimo propisanog postupka  i da im objasni zašto ti podaci o donacijama nisu objavljeni na službenim stranicama grada, odgovorila kako smatra da je takav zahtjev posljedica njihove potpune neprofesionalnosti i diletantizma jer je sve objavljeno na web stranicama grada Siska. Također u odgovoru policiji tvrdi kako je njihov zahtjev temeljen na lažnim činjenicama i nepoznavanju propisa što sugerira da niste napravili nikakvu analitičku obradu, kaže Ikić Baniček u službenom odgovoru Krim policiji sisačko moslavačke županije. Pri tome ih upućuje da pogledaju gradski web te prouče Uredbu o dodijeli donacija. Kristina Ikić Baniček je inače SDP-ovka koja je nedavno osvojila drugi mandat u gradu, dok je župan i ministar policije  HDZ-ovac.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo