KAO ŠTO JE MINISTAR NAJAVIO... / Desetak vozača Ubera isključeno iz prometa, optužuju taksiste da su pomagali inspektorima

Image
Foto: Pixsell, Robert Anić

U blizini Međunarodne zračne luke Zagreb iz prometa je isključeno desetak vozila koje koriste vozači partneri Ubera.

7.12.2016.
18:11
Pixsell, Robert Anić
VOYO logo

Informacija je to koju neslužbeno doznaje N1 pozivajući se na izjave očevidaca koji tvde kako je vozačima partnerima Ubera Inspekcija cestovnog prometa oduzela tablice zbog obavljanja taksi-prijevoza, a zbog toga što nisu imali dozvolu za auto-taksi prijevoz koju predviđa Zakon o prijevozu u cestovnom prometu.

Image
KRAJ UBERA U HRVATSKOJ? /

Inspekcije će ih hvatati i oduzimati im vozila, no zadnju riječ imat će premijer Plenković

Image
KRAJ UBERA U HRVATSKOJ? /

Inspekcije će ih hvatati i oduzimati im vozila, no zadnju riječ imat će premijer Plenković

Ministar i Uber različito tumače zakon

Ova je akcija u skladu s najavom ministra prometa Olega Butkovića koji je najavio da će prometne inspekcije izricati kazne i oduzimati vozila vozačima Ubera za koji ministar drži da posluje nelegalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ubera su za N1 potvrdili da će i u ovom najnovijem slučaju stati uz svoje partnere vozače te da će svima koji to zatraže pružiti pravnu pomoć, a onima koji to žele osigurat će i zamjenska vozila kako bi nastavili s radom.

U Uberu također napominju da njihovi vozači partneri nisu auto-taksi prijevoznici već se bave najmom vozila s vozačem prema članku 60 Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: pixsell, Sanjin Strukic/PIXSELL

Vozači Ubera: Inspektorima pomagali taksisti

Svoju stranu priče iznijeli su za Jutarnji list neki od kažnjenih Uberovi vozača. Tvrde da su inspektori djelovali u suradnji s velikogoričkim taksistima koji su ih navukli u zamku naručujući lažne vožnje. Potom su im, kažu, na mjestu događaja prepriječili put svojim vozilima i blokirali ih do dolaska prometnih inspektora.

"Ostavio sam putnika na aerodromu i krenuo nazad, kad su me okružila vozila velikogoričkih taksista. Prepriječili su mi put i zarobili me, a nakon toga su se pojavila dva prometna inspektora koji su me kaznili, oduzeli mi tablice i prometnu dozvolu na sedam dana", kazao je jedan vozač partner Ubera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taksisti: "Nismo ludi da riskiramo kaznu zbog njih"

Velikogorički taksisti odbacuju optužbe da su sujedlovali u uroti protiv 'uberovaca'.

"Nismo ludi da riskiramo kaznu zbog ograničenja kretanja drugoj osobi, imali bismo problema s policijom. Ali nema ni potrebe za time jer prometna inspekcija i carina već dva mjeseca skidaju vozačima Ubera tablice. I ne samo njima nego i svima drugima koji ilegalno taksiraju. Uhvatili su i vozače Radio Taxi Zagreba koji nisu imali naljepnice s barkodom i svim podacima, što je propisao Grad Zagreb", kazao je taksist Josip Andabaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Davor Višnjić

"Fotografija se može svakako protumačiti"

Uberovci tvrde da imaju i fotografije koje svjedoče da su ih teksisti blikirali svojim vozilima do dolaska inspektora, no takstist Andabaka kaže da to nije istina.

"Na našem stajalištu kod aerodroma je velik protok vozila i taksiji često dolaze i odlaze. Što da radimo ako se tamo nađe i vozilo Ubera? Da ga preskočimo? Pa moramo se parkirati kraj njega, jer nemamo gdje drugdje. Naravno da se fotografija može protumačiti kao da je Uber blokiran, ali nas je jako puno i to je rezultat gužve, a na vama je kako ćete fotografiju protumačiti", kazao je dodajući dam ej ponjueogivm saznanjima u protkla dva mjeseca vozačima partrnerima Ubera oduzeto 28 tablica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BITKA ZA MILIJUNE PUTNIKA: /

Novi zakon mijenja pravila zbog kojih su cijene taksija apsurdno visoke

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo