HRVOJ-ŠIPEK DONIJELA ODLUKU /

Vanja Marušić razriješena s dužnosti i vraća se u DORH, a Željka Mostečak postala v.d. ravnatelja USKOK-a

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Za vršiteljicu dužnosti bit će potvrđena Željka Mostečak, sadašnja zamjenica glavne državne odvjetnice

20.4.2023.
11:15
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek zaprimila je suglasnost ministra pravosuđa i uprave za prestankom rada Vanje Marušić u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) te je donijela odluku kojom ju je razriješila s dužnosti ravnateljice USKOK-a nakon čega se ona, sukladno zakonskim odredbama, vraća u Državno odvjetništvo Republike Hrvatske s obzirom da je ona imenovana na dužnost zamjenice Glavnog državnog odvjetnika.

Hrvoj-Šipek je donijela odluku i kojom je Željku Mostečak, zamjenicu Glavne državne odvjetnice, ovlastila za obnašanje dužnosti ravnateljice USKOK-a (vršiteljica dužnosti ravnateljice).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽELJKA MOSTEČAK /

Favoritkinja za upražnjeno mjesto šefice USKOK-a: Tužiteljica nagrađena zbog suđenja Sanaderu i HDZ-u mogla bi naslijediti Marušić

Image
ŽELJKA MOSTEČAK /

Favoritkinja za upražnjeno mjesto šefice USKOK-a: Tužiteljica nagrađena zbog suđenja Sanaderu i HDZ-u mogla bi naslijediti Marušić

DORH je još priopćio da odbacuje bilo kakvo stavljanje i povezivanje ovog razrješenja s nekim političkim kontekstima ili kontekstom navodnog sukoba unutar državnoodvjetničke organizacije.

Malenica potpisao suglasnost

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica prethodno je potpisao suglasnost s ostavkom Vanje Marušić, a koju mu je proslijedila Hrvoj Šipek, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, dosadašnja ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić uputila je u utorak zahtjev za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga.

Premda su kao službeno objašnjenje iz DORH-a naveli osobne razloge, u javnost su ubrzo nakon objave ostavke počele curiti neslužbene informacije koje su govorile o tome da je u pozadini ostavke šefice Uskoka zapravo prometna nesreća koju je imao njezin vozač sa službenim automobilom koji je koristio u privatne svrhe.

Sankcije protiv vozača

Prometna nesreća se dogodila 29. ožujka 2022., u jutarnjim satima na području grada Zagreba, potvrdili su kasnije iz DORH-a, a i ministar Malenica najavio je sankcije protiv vozača.

Malenica je rekao da je vozač Vanje Marušić bio zaposlenik Ministarstva pravosuđa te će protiv njega, zbog teške povrede službene dužnosti jer je kao službena osoba kriv za prometnu nesreću, biti pokrenut stegovni postupak. Istaknuo je da ostavka Marušić nema politički kontekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo