ŽELJKA MOSTEČAK / Favoritkinja za upražnjeno mjesto šefice USKOK-a: Tužiteljica nagrađena zbog suđenja Sanaderu i HDZ-u mogla bi naslijediti Marušić

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Radila je kao općinska državna odvjetnica u Velikoj Gorici, a zbog rezultata u procesuiranju gospodarskog kriminaliteta, premještena je 2006. godine u USKOK

19.4.2023.
13:15
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Vanja Marušić podnijela je iznenadnu ostavku na mjesto ravnateljice USKOK-a jer je zataškala prometnu nesreću koju je početkom 2022. izazvao njezin službeni vozač.

Odmah nakon što je vijest o ostavci prostrujala domaćim medijskim prostorom počelo se spekulirao o osobi koja će naslijediti Marušić na ovoj važnoj funkciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Večernji, u kontekstu nasljednice Vanje Marušić najčešće se spominje Željka Mostečak, aktualna zamjenica glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoje Šipek. Iza Željke Mostečak dug je tužiteljski staž pa joj iskustva, kažu kolege, ne nedostaje. Štoviše, na glasu je kao jedna od najboljih uskočkih tužiteljica.

Image
PRVE REAKCIJE /

Grmoja o ostavci šefice USKOK-a: 'Ako se ne radi o bolesti, meni to smrdi na bijeg...'

Image
PRVE REAKCIJE /

Grmoja o ostavci šefice USKOK-a: 'Ako se ne radi o bolesti, meni to smrdi na bijeg...'

Radila je kao općinska državna odvjetnica u Velikoj Gorici, a zbog rezultata u procesuiranju gospodarskog kriminaliteta, premještena je 2006. godine u USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fimi Media, Kirin, Kalmeta...

Najprepoznatljivija je po tome što je vodila aferu Fimi-media, u kojoj je pravomoćno osuđen bivši premijer Ivo Sanader, ali i vladajući HDZ kao pravna osoba. Taj joj je proces priskrbio i državnoodvjetničku nagradu, piše Večernji.

Zastupala je optužbu u slučaju Fimi Media, ali i u gotovo svim postupcima koji su proizašli iz te afere. Zastupala je optužnicu u postupku protiv Ivice Kirina, bivšeg ministra policije, koji se u kraku te afere teretio za zloporabu položaja i ovlasti tešku 7,5 milijuna kuna. Kirin je na koncu pravomoćno oslobođen krivnje. Bila je glavni tužitelj i u "aferi Remorker – HAC", gdje je bio optužen i nekadašnji ministar prometa Božidar Kalmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ime Željke Mostečak spominjalo se i u kontekstu nasljednice glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića nakon njegova razrješenja prije tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike