državni tajnik na sjednici / Ministar Krstičević se nije pojavio na sjednici Vlade!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Neizmjerno cijenim Krstičevića. Učinio je mnogo toga i u ratu i kao ministar za vojsku, nacionalnu sigurnost', kaže ministar Medved

20.7.2017.
10:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nije se danas pojavio na sjednici Vlade. Umjesto njega u Banskim se dvorima pojavio državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić.

Podsjetimo, ministar Krstičević prekjučer je podnio neopozivu ostavku koju premijer Plenković nije prihvatio. Potom je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović poručila kako njezina izjava da je vojska na požarište na splitskom području nije bila uperena protiv Krstičevića, no ministar zasad još uvijek nije promijenio mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je Krstičević kratko poručio da ostaje ministar sve dok mu Sabor ne izglasa nepovjerenje.

"Neizmjerno cijenim Krstičevića. Učinio je mnogo toga i u ratu i kao ministar za vojsku, nacionalnu sigurnost. Ne znam kako će se rasplesti situacija, ali njegovu odluku podržava", kaže ministar branitelja Tomo Medved uoči sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je na sjednici ponovio da odbija ostavku Krstičevića.

"Ova situacija je, kad gledamo globalno, prošla bolje nego što se moglo i zamisliti s obzirom na to da nije došlo do ljudskih žrtava niti izgaranja strateških objekata", rekao je premijer te naglasio da će se iz proračuna, s obzirom na to da je proglašene elementarna nepogoda, nakon utvrđivanja svih podataka nadoknaditi šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je žaljenje što je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dala izjavu koja se odnosila na dinamiku angažiranja postrojbi Oružanih snaga, a koja je, kako je rekao, očito pogodila Krstičevića.

"U svakom slučaju, ostajem čvrsto pri stavu da odbijam njegovu ponuđenu ostavku koja je bila više plasirana kroz medije nego što je bila podnijeta bilo kakvom formalnom procedurom", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo