Utisci iz Knina / Milošević: 'Osuđujem sve ratne zločine, pogotovo zločine koji su počinjeni nad Hrvatima'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Milošević je osudio sve ratne zločine

6.8.2020.
20:08
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a u gostovanju za HRT prokomentirao je jučerašnju proslavu Oluje u Kninu.

Plenkovićev govor

"Nastojao sam biti koncentriran, pratiti što se događa, čuti poruke govora", kazao je Boris Milošević i dodao da su emocije bile jake i pomiješane, ali i da bi ovo mogao biti početak puta jedne nove Hrvatske na kojem Vlada nikako ne smije posustati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milošević je priznao i da je govor Andreja Plenkovića, u kojemu je odao počast i srpskim civilnim žrtvama Domovinskoga rata, doživio ljekovito.

Naglasio je da mu je puno značilo što je premijer Plenković iskazao pijetet žrtvama bet zadrške, osudio sve ratne zločine bez zadrške, naveo mjesta na kojima su počinjeni ratni zločini nad Srbima te iskazao razumijevanje da većina Srba ima drugačiji pogled na Oluju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RTL Doznaje /

Plenkovićev korak dalje: Nakon Miloševića u Kninu i Medveda u Gruborima, premijer ide na komemoraciju u Varivode

Image
RTL Doznaje /

Plenkovićev korak dalje: Nakon Miloševića u Kninu i Medveda u Gruborima, premijer ide na komemoraciju u Varivode

"Za mene je to značilo da se osjećam kao ravnopravni građanin Republike Hrvatske i zato bih i htio reći da kao potpredsjednik Vlade i kao čovjek osuđujem sve ratne zločine, pogotovo zločine koji su počinjeni nad Hrvatima u Lovasu, Škabrnji, Nadinu i svim drugim mjestima", kazao je Milošević.

Objava na Facebooku

Podržao je i odlazak ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u Grubore gdje će odati počast srpskim civilnim žrtvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na svoju ispovijest koju je pred odlazak u Knin objavio na svojem Facebooku, a gdje je podijelio tragičnu priču svoje obitelji u vrijeme Domovinskog rata.

"Moja priča je posebna meni zato što je moja, ali vjerujem da se tu na tisuće Srba iz Hrvatske prepoznalo, vjerujem da su se tu prepoznali i mnogi Hrvati i da je mene upravo sad na ovom mjestu kao člana Vlade bila dužnost da javnost čuje jednu priču Srbina iz Hrvatske, da je javnost sazrela da se takva priča čuje, da se uvaži, da se ne shvati krivo", pojasnio je Milošević z HRT. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio na kritike iz Srbije

Iz Srbije su stigle brojne kritike na Miloševićev odlazak u Knin, a on je rekao da je tako nešto i očekivao, ali i da se nada da će s odmakom vremena njegov dolazak na proslavu Oluje biti racionalnije analiziran i da će se za to naći razumijevanja. 

Kazao je da on neće govoriti Srbiji kako treba voditi svoju politiku. "Činjenica je da su Hrvatska i Srbija susjedne zemlje premrežene kroz povijest, s političkim, gospodarskim, kulturnim i obiteljskim vezama, te da jedino dobrosusjedska politika može dati rezultat", poručio je Milošević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo