Milošević o odnosu prema Rohatinskom: Pitajte Dalić!

Reakcije u Vladi i strka oko guvernerove akcije svode se na sljedeće: Dalićka se nije čula s Rohatinskim, Milošević pozdravlja njegovu inicijativu, ali ne komunicira s HNB-om, kao ni Popijač.

10.3.2011.
17:45
VOYO logo

Ministar gospodarstva Đuro Popijač upitan je kakva je poruka Vladi činjenica da je 27 poduzetnika podržalo mjeru guvernera HNB-a Željka Rohatinskog.

"Na pojedinačnoj razini konstantno i kontinuirano radimo na mnogim pitanjima pa u zadnje vrijeme najviše i po pitanju investicija, naravno, i zapošljavanja. Zaista ne bih komentirao da li netko nekome daje ovakvu ili onakvu podršku", kazao je Popijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako poslodavci najavljuju otvaranje 20.000 novih radnih mjesta, ministra se upitalo kako to komentira s obzirom da se poduzetnička klima nije bitno izmijenila.

"Nisam čuo za te poruke, osim onog što je interpretirano u medijima. Ako to jest namjera, a to je jedan od temeljnih ciljeva i zadaća poduzetništva, pozdravljamo inicijativu da upravo taj najvitalniji, najjači dio hrvatskog gospodarstva i poduzetništva krene u intenzivnije zapošljavanje. I, svaka čast!", kaže Popijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu li podršku mogli dati i Vladi u njenim naporima, već samo Rohatinskom, priupitali su novinari.

"Ja nisam od nikoga takvo nešto eksplicitno čuo, to su interpretacije u medijima. Mi smo priredili i pripremamo jedan zajednički sastanak s upravo tih 20 do 30 igrača na našem gospodarskom nebu", kazao je Popijač, dodajući da će sastanak biti vezan upravo za investicije u privatnom sektoru i uklanjanje barijera, kao i "pripremanja programa otpuštanja i zbrinjavanja radnika" koje rade poslodavci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No sve te aktivnosti, bez obzira na motiv i razlog, a da pokreću gospodarstvo, su za pohvaliti", smatra Popijač.

'Pitajte Dalićku'

I potpredsjednik Vlade za investicije Ivan Domagoj Milošević pozdravlja inicijativu Rohatinskog, jer njegov potez smatra "zajedničkim naporom da se smanji nezaposlenost i stvore nova radna mjesta te potaknu investicije". Komentirajući konferenciju "Radom iz krize" na kojoj su poduzetnici trebali pohvaliti mjere guvernera HNB-a, kazao je kako je "potpora gospodarstvu danas jako dobrodošla".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan znači li podrška poslodavaca zahlađenje njihovih odnosa s Vladom i okretanje Rohatinskom te postoje li šumovi u komunikaciji s HNB-om, Milošević je kazao "Pitajte Dalić!".

A ministrica financija Martina Dalić kaže da se vezano za inicijativu guvernera HNB-a nije čula s Rohatinskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201103100159006 arti-201103100062006 arti-201103100476006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo