Emotivan istup / Pupovac Šprajcu otvorio dušu, otkrio kako je biti Srbin u RH! 'Nije tako bilo u vrijeme Milanovića i Karamarka'

'Kod desničara smo ocijenjeni kao rušitelji i neprijatelji ove zemlje'

25.4.2019.
23:00
VOYO logo

Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj? E to je poruka s kojom se Milorad Pupovac bori za ulazak u Europski parlament. Zanimljiv jumbo plakat djelomično na ćirilici, predstavit će njegov SDSS s 26. travnjem.

Profesor fakulteta političkih znanosti Dejan Jović, koji je također na listi SDSS-a, nedavno je na Twitteru na ćirlici napisao "Glasajte za prvog Srbina u Briselu". I nisu oni jedini Srbi koji pokušavaju u Brisel, za europarlament se kandidirao i Demokratski savez Srba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov čelnik Siniša Ljubojević koji je također kandidat za kaže da mu je žao što na europske izbore ne idu zajedno. Zašto je to tako, objasnio je upravo Pupovac tijekom gostovanja u Direktu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo zajedno, ali neki su odlučili otići protiv onih koji su zajedno. Ne samo da nisu htjeli s nama, sve su stekli s nama, dok u jednom trenutku nisu odlučiliprečacem doći do onoga do čega se dolazi ozbiljnim i dugotrajnim radom. Oni znaju zašto su otišli", rekao je.

U Hrvatskoj postoji ok 180 tisuća registriranih birača srpske nacionalnosti, ali na izbore izlazi njih oko 20 tisuća, što odgovara brojci koju bi Milorad Pupovac morao osvojiti ukoliko želi do mandata u Bruxellesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbori za EU parlament prije pet godina pokazali su da je moguće doći do mnogo više glasova no što se osvaja na regularnim izborima. Jer, ovdje se ne označava nacionalnost, što mnoge blokira i predstavlja im neugodnost. Upravo računamo na to, da će se ljudi osloboditi i zaokružiti listu pod brojem 24", kazao je čelnik SDSS-ov kandidat i osvrnuo se na optužbe o dolasku autobusa s biračima u Hrvatsku:

"Nikoga ne diskriminiramo, računamo na sve hrvatske državljane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, bez obzira na činjenicu da odlazak u Europski parlament nudi veliku priliku za svakog političara, pozicija koju Pupovac ima u Hrvatskoj mnogima je nedosanjani san. Zato je čudno što se odlučio kandidirati pa nekome drugome prepustiti mogućnost, primjerice, donošenja odluke o novoj vlasti i statusu manjina u Hrvatskoj.

"Kad je Hrvatska pristupala EU, bili smo važan i bitan faktor. Zahvaljujući i tome, Hrvatska je postala članica, inače bi vjerojatno do dana današnjeg bila daleko izvan EU. Onda su Hrvatska i EU zaboravili na činjenicu da u Hrvatskoj postoje manjine čija prava nisu ispunjena kako valja, čiji pripadnici još žive u strahu i neravnopravni su. Istovremeno, u EU živi 50 milijuna pripadnika manjina", objasnio je Pupovac takvu situaciju i potom kako je to biti Srbin u Hrvatskoj te koliko je on sam učinio po tom pitanju s obzirom da je u povlaštenom položaju praktički od samog početka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je mantra novinara, nismo oduvijek uz vlast. Nije bilo tako u vrijeme Milanovićeve i Karamarkove vlade. Oni nisu uvijek bili uz nas"

Kritičari mu uvijek zamjeraju da je uz vlast i da ne brine o manjim mjestima, odnosno, Srbima u njima. Zamjera mu se i da ne postavlja odlučnije uvjete, pa makar i po cijenu izlaska iz vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I što onda? Vi meni ovdje držite lekciju kao da sam prvi razred političke škole. Znate da ova Vlada ne bi pala da izađemo iz nje jer su se Milan Bandić i drugi zastupnici SDP-a pobrinuli osigurati da ne bi pripadnici manjina odlučivali o sudbini ove Vlade. Slučajno ili namjerno... No, kakav bi nam tek bio položaj da srušimo Vladu kad smo ionako kod desničara ocijenjeni kao rušitelji i neprijatelji ove zemlje. Štoviše, čine sve kako bi ova zemlja bila dobra za sve. Stoga, pitanje o tome kako je biti Srbin u Hrvatskoj nije samo za Hrvatsku već i Bruxelles, nije pitanje samo za Hrvate već i Srbe u njoj. To je pitanje za sve ljude u ovoj zemlji, da ulože energiju kako bi bilo manje mržnje, kako mjesta u kojoj su manjine ne budu tretirana kao rezervati u koja se dolazi samo u lov", izjavio je Pupovac pa zaključio:

"Nije sve u tome ima li tko političku volju ili nema."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo