Odvjetnik je uvjeren / Miljević. 'Zdravko Mamić neće biti izručen Hrvatskoj, pogotovo ne na ovakav način'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Županijski sud u Osijeku potvrdio je drugu optužnicu te raspisao tjeralicu za Mamićem

10.6.2019.
15:03
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački odvjetnik Veljko Miljević, koji brani odbjeglog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića osuđenog na 6,5 godina zatvora zbog malverzacija u tom klubu, u izjavi novinarima iznio je svoje uvjerenje da njegov klijent neće biti izručen Hrvatskoj.

Image

Mamića, očito, ne brine tjeralica: Snimljen u Međugorju, odjeven sav u Dinamove boje

Image

Mamića, očito, ne brine tjeralica: Snimljen u Međugorju, odjeven sav u Dinamove boje

Mamićev branitelj očekuje da će Mamić ovog tjedna, slijedom hrvatskog zahtjeva za izručenjem i određivanja drugog istražnog zatvora biti pozvan u nadležna tijela BiH."Neće biti izručen Hrvatskoj, pogotovo ne na ovakav način", rekao je Miljević novinarima ispred zagrebačog Županijskog suda, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Miljević je kazao da ga smeta što je Mamić prva osoba u Hrvatskoj protiv koje je određen drugi istražni zatvor zbog čega je trebalo promijeniti 28-godišnja procesnu pretpostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši Dinamov čelnik Mamić iznenada je otkazao održavanje konferencije za novinare najavljene za ponedjeljak u Međugorju, objašnjavajući kako bi time sebe doveo u poziciju da bi mu odvjetnik Veljko Miljević prestao biti branitelj.

​Nakon odluke Vrhovnog suda RH koji je odbio zahtjev za izuzećem sudskog vijeća, Županijski sud u Osijeku potvrdio je drugu optužnicu te raspisao tjeralicu za Mamićem, također zbog optužbi da je izvlačenjem novca oštetio Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči izricanja prvostupanjske presude Osječkoga suda u proljeće prošle godine kojom je osuđen na 6,5 godina zatvora, Mamić se sklonio u Međugorje u BiH, čije državljanstvo također ima.

Priopćenje Ministarstva pravosuđa

"Ministarstvo pravosuđa je od strane Ministarstva unutarnjih poslova zaprimilo obavijest o ažuriranju spisa međunarodne potrage za okrivljenim Zdravkom Mamićem, a radi vođenja kaznenog postupka pred Županijskim sudom u Osijeku.

Nastavno na navedeno, od Županijskog suda u Osijeku zatražena je obavijest o tome želi li isti da se postupak izručenja pokrene te u slučaju da se sud izjasni na način da želi pokrenuti postupak izručenja, isti je pozvan dostaviti dokumentaciju propisanu primjenjivim međunarodnim i domaćim propisima.

Nakon što ovo ministarstvo zaprimi odgovor nadležnog suda te ukoliko bude dostavljena sva potrebna dokumentacija, Ministarstvo će postupiti sukladno primjenjivim propisima te nadležnom tijelu Bosne i Hercegovine podnijeti molbu za izručenje okrivljenog Zdravka Mamića", poručili su iz Ministarstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo