I ministri svoje 'adute' za ljetovanje već imaju

Iako je premijer tek prije dva dana kazao kako će ministrima osigurati godišnji odmor, njegove kolege mahom već znaju gdje će na ljetovanje.

5.7.2012.
13:07
VOYO logo

Iako još nije točno definirano kada će Vlada na godišnji odmor, pretpostavlja se da će to biti u kolovozu nakon blagdana velike Gospe. Na zatvorenoj sjednici danas bi se trebalo raspravljati o tome, ali i o osobi koja će "dežurati" kad svi drugi u izvršnoj vlasti "dignu sidro". U međuvremenu, neki od ministara već znaju gdje će na ljetovanje dok neki tek planiraju odmor.

Roditeljske i vikendice prijatelja

"Predahnut ću nekoliko dana poslije proslave Oluje i otići s obitelji negdje na našu obalu. Još ne znam gdje, vikendicu nemam pa ću vjerojatno unajmiti neki apartman ili ću kod prijatelja u njegovu kuću", kazao je ministar branitelja Predrag Matić. I njegov kolega koji šefuje sektorom graditeljstva Ivan Vrdoljak još nije sve precizirao. Zna samo da će s obitelji negdje na obalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog poslovnih obveza još ne znam gdje ću ljetovati. Inače odem nekoliko dana u Gajac nedaleko od Novalje gdje mi roditelji imaju kuću za odmor", kazao je, pak, za Večernji list nedavno imenovani ministar okoliša Mihael Zmajlović. Velikih planova nema ni potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Spas kod punice

"Kad dođem kući, već sam na ljetovanju. Možda odem nekoliko dana i u Makarsku k punici", kaže Grčić. I Gordan Maras će na odmor u suprugin rodni kraj, malo mjesto pored Splita, dok će ministar unutarnjih poslova na Brač, odakle, kaže, vuče korijene. Na istom otoku ljetovat će i ministar pravosuđa Orsat Miljenić, koji ondje ima roditeljsku kuću. I ministar rada Mirando Mrsić na poznat će teren. Ljetovat će, kaže, na Mljetu gdje s obitelji kod jedne žene već godinama iznajmljuje apartman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, neće baš svi ministri na godišnji. Ministar turizma Veljko Ostojić preko glasnogovornice je poručio da će ljeto provesti radno. Možda će baš on biti taj koji će "čuvati kuću" dok njegove kolege i premijer budu na odmoru. Ne bi to trebalo čuditi, turistička sezona u punom je jeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo