Milanović: Ruža Tomašić gora je od elementarne nepogode

15.4.2013.
20:11
VOYO logo

"Ako su ovi izbori bili referendum o radu Vlade, onda je nacija podijeljena", rekao je premijer Zoran Milanović.

Komentirao je uspjeh Ruže Tomašić, predsjednice HSP-a AS, koja je na izborima za Europski parlament dobila najviše preferencijalnih glasova na listi HDZ-HSP Ante Starčević-BUZ, a gledajući ukupno, od nje je više glasova dobio samo SDP-ovac Tonino Picula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsku konstataciju da joj je pomogao i za nju odradio kampanju, Milanović je uzvratio da bi opet napravio isto jer se bori protiv retorike kojim se služi šefica pravaša. Kaže da je svjestan da su njene ksenofobne izjave privukle određeni profil birača.

"O Ruži Tomašić i dalje mislim sve najgore. To je, nažalost, društvena nepogoda", kazao je Milanović gostujući u Dnevniku Nove TV. Poručio je da će se uvijek boriti protiv onoga što smatra društvenim zlom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je onaj tko građane Hrvatske naziva "gostima" i gori od elementarne nepogode.

Korupcija u Zagrebu

"Njezine su riječi društveno zlo i takvih društvenih nepogoda u Hrvatskoj ima mnogo", kazao je premijer i spomenuo "korupciju u Zagrebu koju treba očistiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na IDS-ovog Ivana Jakovčića premijer Milanović nije se želio previše osvrtati. No, tvrdi da nije on odbacio koaliciju s Jakovčićem.

"Optuženi smo da smo razbijači Istre. Pitanje je tko je tu koga odbacio", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravašica Ruža Tomašić priznala je da nije očekivala da će tako dobro proći na izborima za Europski parlament. Kaže da je vjerovala da će biti 5. ili 6. na listi HDZ-HSP Ante Starčević-BUZ, ali ne nikako prva.

"Premijer Milanović je zapravo najbolju kampanju odradio za mene jer on je dva tjedna, koliko me pokušao blatiti, zapravo odradio kampanju za mene. Ljudi su uvidjeli da to nije onako kako je on govorio i složili su se sa mnom. Vjeruju meni i u ono što sam govorila", kazala je Tomašić gostujući u Dnevniku Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravašica je komentirala svoju izjavu iz predizborne kampanje "kako je ovo Hrvatska, a da su svi ostali gosti", a što je protumačeno da u Hrvatskoj mogu živjeti samo Hrvati.

"To su protumačili oni koji su to tako htjeli protumačiti. Iz cijelog mog govora proizlazi da mi je već puna kapa da od nas Hrvata svi brišu noge, da smo mi otirač za noge. Dakle, ovo je Republika Hrvatska, svi trebaju biti građani Republike Hrvatske, poštivati zakone. Oni koji ne žele biti građani Hrvatske, koji ne žele poštivati ove zakone, znači da su gosti, da je ne vole pa neka je i napuste. U Kanadi tako govore, u Australiji tako govore, u Francuskoj, u Italiji, zašto bi odjednom kod nas to bilo tumačeno kao govor mržnje?", upitala je Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je mislila na sve u Hrvatskoj koji ne poštuju državu, a ne samo na one koji nisu ovdje rođeni ovdje.

"Ja ne bih nikad živjela u nekoj državi koju ne volim, do koje mi nije stalo i po kojoj ću pljuvati. Oni koji je toliko mrze, neka je napuste i neka nađu neko mjesto gdje će im biti lijepo", rekla je Tomašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo