'KAKVA ŠAMARČINA' / Milanović udario po Turudiću: ’Problem je u Plenkoviću i njegovim vrtnim patuljcima koji dižu ruku za porobljavanje države'

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a nakon posjeta, dao je izjavu za medije

26.1.2024.
13:22
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja, predsjednik Zoran Milanović posjetio je Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a nakon posjeta, dao je izjavu za medije. Obrušio se na premijera Andreja Plenkovića te Ivana Turudića.

“Problem je u Plenkoviću i njegovim vrtnim patuljcima koji dižu ruku za porobljavanje države”, započeo je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sad dolazi AP koji želi proganjati prije svega novinare jer ih se ne bi kazneno gonilo nego da odaju tko je ukazao na kazneno djelo”, rekao je.

Osvrnuo se i na izbor novog šefa DORH-a. "Istovremeno ide natječaj, kakva farsa, za novog GDO, nakon što ih je potrošio nekoliko – Jelinić, koji je bio nesmotren, pa Zlata Hrvoj Šipek, neposredno prije izbora, kvarno, kukavički… Sad se radi ista priča i motivi su interesantni. Pojavljuje se taj nesretni Turudić. Baš njega, baš se na njemu inzistira, on kao papagaj ponavlja sve elemente obrazloženja tog zloćudnog zakona lex AP, ono što Plenković želi čuti. On bi to sve zabranio, onemogućio da se u medijima sazna da su njegovi suradnici barabe i lopovi i to je meta cijele te priče i napora."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da vidi da nije jedini koji tako misli i govori te da tom lopovluku treba stati na kraj. "Što smo prošli u vrijeme Sanadera, čiji je Turudić bio dečko, toga se možemo prisjećati kao falično vrijeme, ali vrijeme nevinosti u odnosu na ovaj kupleraj danas. Hrvate se preparira da budu poslušne životinje", dodao je.

Za Turudića je rekao da je stranački dečko, a pokušava ga se prodati kao osobu koja će uvesti reda. "Deklarirao se kao HDZ-ovac i nikom ništa, to je kao referenca?!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"AP-ova konstatacija da je osudio predsjednika HDZ-a, da, ali u jednom od stranačkih obračuna kad je Sanader već izbačen kao obični politički otpad, to je napravio naš dečko, Ture, za kojeg se Sanader zalagao da bude na čelu Županijskog suda. Vrlo mučan trenutak gdje od mnogih loših kandidata ispliva daleko najgori od svih, čovjek koji bi trebao biti predmet istrage", rekao je, dodavši da taj čovjek "na silu hoće represivnu vlast i AP mu to daje".

POGLEDAJTE VIDEO: U Splitu osvanuo uvredljiv grafit: 'Milanoviću, bolje peder nego rusica'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kadrovsko imenovanje

"To je takva šamarčina!”, istaknuo je Milanović.

Milanović smatra da je imenovanje Turudića kadrovsko imenovanje te da Plenković želi imati nekoga tko će mu čuvati leđa. "Napiknuo je krivog tipa, on je patološki nelojalan, zavaljat će ga prvom prilikom kao što je uništio Sanadera koji ga je stvarao.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se i slučaja Severine Vučković. "Devet godina to traje, taj dječak je vjerojatno sijede već dobio. Devet godina… Ne znam kakvi su mu majka i otac, ali gdje su tu sudovi? Kome to predbaciti? Predsjedniku Vrhovnog suda, on tu ništa ne može…”

Osvrnuo se i na posljednje događaje u BiH i Plenkovićev posjet BiH. “On želi biti u fotookvirima s tim ljudima. Plenković znajući da mu je domaćin Komšić najavljuje samo da bi napravio scenu. Pa došao si Komšiću, ja ga srećem po svijetu, ali kad ja nekamo idem, biram gdje ću. Plenković je otišao isključivo s namjerom da izazove frku i fotografiju na kojoj ga nema, ali je senzibilizrao Ursulu von der Leyen. Kako, čime? Tako je rekao… Cjepivo u tri faze. Ona se pojavila kod Komšića, kao i Rutte, eto tako ih je senziblizirao, nisu ga slušali ništa.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo