žestoka reakcija /

Milanović odgovorio Plenkoviću: 'Dosta lopovluka i tiranije hranidbenog lanca jedne stranke!'

'HDZ-ova predsjednica mišljenja nema, a za činjenice ne mari. Zato o njoj i nemam što za reći'

1.8.2019.
17:50
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković se na konferenciji za medije u Vladi obrušio na predsjedničkog kandidata SDP-a i bivšeg premijera Zorana Milanovića zbog zaduživanja države. 

"Vlada SDP-a, dakle, Milanovićeva Vlada je zadužila sve nas za 71 milijardu kuna. Meni uopće nije jasno kako se netko kandidira nakon takvoga 'acquisa' u smislu zaduženja. To je jako ambiciozno. Vrlo ambiciozno jer ljudi ne zaboravljaju. Ako zaborave, treba ih podsjetiti", rekao je Plenković govoreći o gospodarskom rastu i zaduženju. 
Naglasio je da je njegova Vlada ostvarila proračunske viškove 2017. i 2018. godine. "Ovo je Vlada u čijem mandatu je prosječna plaća porasla tri puta više nego u mandatima premijera Oreškovića, Milanovića i Kosor zajedno", rekao je Plenković. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niti tri godine nismo Vlada, a već smo povećali prosječne plaće tri puta više nego u cijelom razdoblju od ranijih osam godina", pohvalio se Plenković. 

Odgovor prozvanog Milanovića nije trebalo dugo čekati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HDZ-ova predsjednica mišljenja nema, a za činjenice ne mari"

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Ubogi Plenković, politički štićenik svojih HDZ-ovih prethodnika, priča o javnom dugu. Da se zna: u 4 godine HDZ-a od 2007.-2011., baš kada je štićenik Plenković instaliran u Hrvatski sabor, Hrvatska je zadužena za ukupno 102 milijarde kuna. Ne 70, nego 102 milijarde! Deficit proračuna je narastao na 25 milijardi kuna! 3,5 milijarde EURA. 

Javni dug je bio prešao 65% BDP-a. Moja hrvatska Vlada je u borbi za spas od pošasti zvane HDZ, preokrenula taj grozni trend, pokrenula ekonomski rast od cca 2,4% (toliki je i danas), smanjila (reformama i rastom povjerenja financijskog tržišta) kamatu na javni dug s golemih 7% na povijesno najnižih 3,2%, ostvarila prvi primarni suficit državnog proračuna (znam da gnjavim, ali ugrubo: saldo prije plaćanja kamata na državni dug). Mediji i oporba najurili su skoro polovicu stabilne i vjerodostojne Vlade, a Plenković popuje. 

Dosta lopovluka i tiranije hranidbenog lanca jedne stranke! Složimo se! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

P.S. Na mišljenje ima pravo svatko. Na činjenice nitko. HDZ-ova predsjednica mišljenja nema, a za činjenice ne mari. Zato o njoj i nemam što za reći", napisao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo