'KOME SMETA?' / Milanović o Danu antifašističke borbe: 'Za ljubav čijih prljavih strasti opet dijelite građane?'

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Odbor za ratne veterane predložio je da Dan antifašističke borbe postane spomendan i bude radni dan

6.11.2019.
21:12
Ivo Čagalj/Pixsell
VOYO logo

Odbor za ratne veterane, kojemu je na čelu HDZ-ovac i predsjednik HIDRA-e Josip Đakić, na sjednici je predložio amandman na Vladin prijedlog Zakona o blagdanima po kojemu bi 8. listopada ostao praznik kao Dan neovisnosti, a da umjesto njega 22. lipnja, Dan antifašističke borbe, postane spomendan i bude radni dan, što se ne sviđa predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću.

"Vidim da neki pametnjakovići žele ukinuti Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, kao državni blagdan. Urazumite se, ljudi. Za ljubav čijih prljavih strasti opet dijelite građane? Kome smeta taj blagdan, kojega, bez ijednog incidenta ili ispada, slavimo zadnjih tridesetak godina?", pitao je na svom Facebook profilu Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se slaže i predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj prijedlog je apsolutno neprihvatljiv, ali pomalo i kukavički i domobranski. Trebali su predložiti da se potpuno makne iz kalendara jer vjerojatno to o njemu misle, a ne da se svede na spomendan“, ustvrdio je Bauk.

Poručuje da je amandman apsolutno neprihvatljiv, ali, dodaje Bauk, o tome neka se očituju i stranke vladajuće koalicije i Vlada koja je predložila izmjene Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je riječ o tome da stranačka desnica malo provocira i uzvraća udarac Andreju Plenkoviću, ali to je njegov problem, a mogao bi postati i problem države", ocijenio je Bauk u izjavi novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo