nepopustljivi /

Milanović na drugu godišnjicu inauguracije u novom okršaju s premijerom: Između njih tvrda kohabitacija, baš kako je najavljeno

Dvije godine svjedočimo tvrdoj kohabitaciji premijera i predsjednika - koja se nastavila i danas

18.2.2022.
20:45
VOYO logo

Slave ročnici svoju prisegu baš na isti dan kad je prije dvije godine prisegnuo predsjednik Zoran Milanović. Narodu se nudio kao predsjednik s karakterom, a zbog karaktera nema s kim se nije posvađao.

"Ne vidim sebe. Grub sam u nekim situacijama i bit ću i dalje prema ljudima koji to zaslužuju. To su uvijek nasilnici", kazao je Milanović pa dodao da mu na njegove greške ukazuju svaki dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A gotovo da nema dana kad nema otrovnih strelica s predsjednikom Vlade. Baš kao što je najavljeno - tvrda kohabitacija. Takav je i Plenkovićev komentar na Milanovićev mandat.

Image
'Kupuje zavjese i jastučiće' /

Milanović: 'Zašto bi ja razgovarao s Banožićem, a ne premijerom? S ministrom se može ako je pristojan i normalan, ovaj to nije'

Image
'Kupuje zavjese i jastučiće' /

Milanović: 'Zašto bi ja razgovarao s Banožićem, a ne premijerom? S ministrom se može ako je pristojan i normalan, ovaj to nije'

"Dvije dimenzije. Vanjska štetno, izolirano, unutarnja toksično. Snižavanje političke kulture, komunikacija na razini verbalnog divljaštva. Toksičnost, politička kultura na razini pijanaca u birtiji", smatra premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnove odnosa teško da će biti, ali do obnove novcem iz fonda solidarnosti bi moglo doći jer je rok produljen. Za Plenkovića to je utjecaj, za Milanovića žicanje.

"Opet ostaje činjenica da je tamo morao u ime hrvatske povlačiti za rukav, žicat. Mene sram toga", kazao je Milanović.

"Unatoč nevjernim Tomama, histeriji koja je postojala na temelju nekog pisma, kada se stvar pokrene argumentirano onda se pitanje riješi", kazao je Plenković.

Izgovor viša sila - ne i spora birokracija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U aferama državni stan - naknada za odvojeni život, Milanović kudi Frku, brani Grbina, a Plenković obrnuto.

Dok Milanović tvrdi kako se ne radi o istim slučajevima, Plenković je kazao da je predsjednik rekao da je Frka-Petešić počinio kazneno djelo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović pak tvrdi da je grublji prema Frki Petešiću nego Grbinu jer se u slučaju premijerovog predstojnika ureda radi o grabežu.

Premijer mu je i odgovorio na to. 

"On ga je lažno optužio, hajde sokole reci koje kazneno djelo, prijavi. Koji je propis, koji je zakon prekršen", kazao je.

"Svi do jednoga koji su došli iz emigracije i vražje matere su bili prijavljeni u Zagrebu, osim jednog. Frke Petešića", odgovorio mu je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je danas trebao reći, Grbin je bandit, razbojnik, netko tko koristi naknade koje ne bi smio", kazao je Milanović te odgovorio da bi on novac vratio. 

Hoće li to i učiniti - Grbin nam nije odgovorio. Odbijenicu je dobio, ali od Grada Zagreba i Arsen Bauk, koji je prošle godine tražio povlašteni parking u Zagrebu. Kaže da se očito promijenila praksa i da je prvi kojem je zahtjev odbijen. Iz Grada poručuju - prednost imaju roditelji s bolesnom djecom. No, Bauk traži objavu svih povlaštenih - dok građani na mjesec u prvoj zoni plaćaju 720 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo