OPONENTICA DAVORA BERNARDIĆA /

Milanka Opačić se pojavila u javnosti i poručila: 'SDP ima komunistički pristup, žele me izbaciti'

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Odgovorila je i na pitanje zbog čega kada je bila ministrica, nisu ratificirali Istanbulsku konvenciju

7.4.2018.
11:40
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

Nakon dugo vremena, bivša SDP-ova ministrica i žestoka oponentica Davora Bernardića, Milanka Opačić, pojavila se u javnosti. 

Komentirala je situaciju u SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stranka umjesto da se bavi svojim rejtingom i da raste, oni se nažalost bave obračunima s nama koji smo bili u Vladi. Kolega Mrsić je prvi koji je platio glavom. Nisam se dosad oglašavala jer u Saboru je teško govoriti. Ljudi se vrijeđaju i to nije moja razina. Mnogi šute u parlamentu. Ja se ne želim 'valjati u blatu', rekla je Milanka Opačić gostujući na N1 televiziji.

"Mislim da bi SDP dosta loše prošao na eventualnim prijevremenim parlamentarnim izborima", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se i na atmosferu koja vlada u stranci. 

"Ja u SDP-u nisam dobrodošla. Najvjerojatnije se traži način kako da me se izbaci iz stranke. Ja kad govorim u medijima govorim u svoje ime, više ne govorim u ime stranke. Kada je novo rukovodstvo došlo, rečeno nam je da bivši ministri više ne smiju govoriti javno. Ja to ne prihvaćam jer je to komunistički pristup, to je pristup komunističke, totalitarne partije, a ne demokratske. A ja ću dok imam mandat u Saboru, ja ću govoriti onoga trenutka kada mislim da imam o nečemu nešto reći. 

Odgovorila je i na pitanje zbog čega kada je bila ministrica, nisu ratificirali Istanbulsku konvenciju.

"Nisam jer nije bilo novca, bili smo u proračunskom deficitu, bili su pod nadzorom. Za Istanbulsku treba novca za njezino provođenje. Imamo 412 konvencija, vrlo ih je malo zaživjelo, plaćamo velike sudske troškove jer su konvencije izvan zakona. Ja to nisam htjela, sada kada ima novca Vlada to može ratificirati. One koji vide bijele miševe pozivam da pročitaju Istanbulsku konvenciju", zaključila je Opačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo