Dan D za ministra / Drugi put preživio: Milan Kujundžić ostaje ministar, opoziv nije prošao!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

S 48 glasova za i 79 protiv nije prošao prijedlog oporbe

18.10.2019.
12:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Sabor je petak glasao i o povjerenju ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, prijedlogu koji je inicirao Most uz potporu 32 saborska zastupnika.

S 48 glasova za i 79 protiv nije prošao prijedlog oporbe o iskazivanju nepovjerenja ministru Milanu Kujundžiću te on ostaje ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most je po drugi put pokušao smijeniti Kujundžića, prvi je put to učinio lani, 12. listopada, kada su za njegovu smjenu bila 53 zastupnika, a protiv njih 77.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka glasovanja saborski zastupnik Božo Petrov (MOST) zatražio je stanku, kako bi se, kazao je, zastupnici Mosta, ali i drugi moći konzultirati oko odluke.

"Zbog konzultacija u klubu tražimo stanku, dajemo vam vrijeme, našim članovima, ali i članovima drugih klubova zastupnika da pametno odluće hoće li prihvatiti ovakvo izvješće Vlade i podržati ministra Kujundžića koji u zadnje tri godina nije napravio ništa za sektor zdravstva", poručio je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanku su zatražili i Tomislav PanenićHrvoje ZekanovićGoran Dodig. Nakon stanke od 15 minuta na red je došlo glasovanje o povjerenju ministru Milanu Kuundžiću, no prje samog glasovanja Željko Jovanović je zatražio dodatnu stanku za "promišljanje o opozivu ministra". Stanku je zatražio i Željko Reiner.

Podsjetimo, saborska rasprava o prijedlogu opoziva ministra zdravstva Milana Kujundžića završila je u četvrtak nešto poslije ponoći, nakon što je osam sati oporba napadala Kujundžića zbog neodrživog stanja u zdravstvenom sustavu, a branila ga je parlamentarna većina i sam premijer Andrej Plenković koji je poručio da će Kujundžić ostati ministar u njegovoj vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspravi u kojoj je oporba prozivala ministra zdravstva zbog izostanka reformi, na trenutke je zaiskrilo između Kujundžića i oporbenih zastupnika kojima on nije ostao dužan.  

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo