Objasnili zašto će plaća fotokopiraču biti 5.300 kuna

Nakon što je na web stranici Grada Zagreba objavljen natječaj za posao fotokopirača, koji će za posao umnožavanja i kopiranja materijala dobiti plaću od 5.

26.7.2012.
20:22
VOYO logo

Podsjetimo, u oglasu koji je objavljen prije nekoliko dana navedeno je da će se za bruto plaću od 5.292,30 kuna morati umnožavati i kopirati materijale za potrebe rada Gradskog ureda za prostorno uređenje, te organizirati poslove kopiranja i otpreme materijala prema Stručnoj službi gradonačelnika, skenirati i u digitalni oblik transferirati dijelove tehničke dokumentacije, te brinuti o ispravnosti aparata za kopiranje i skeniranje. Također, osoba će se trebati brinuti i o nabavi potrošnog materijala za kopiranje i druge poslove po nalogu. Kako je navedeno u novom priopćenju objavljenom na službenoj web stranici Grada Zagreba, "zbog velikog zanimanja nekih medija" za ovaj natječaj, gradonačelnik Milan Bandić je objasnio zašto se zapošljavaju novi ljudi u gradska upravna tijela.

Smanjuje se broj zaposlenih

Navode da, kako je to i planirano, broj zaposlenih u gradskim upravnim tijelima u zadnjih nekoliko godina, "konstantno opada, a nema ni zapošljavanja preko student servisa, ugovora o djelu i slično".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plan prijama u službu u gradska upravna tijela je akt koji se donosi sukladno Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i usklađen je s Proračunom Grada Zagreba, a sadrži potrebe pojedinih upravnih tijela za određenim brojem službenika, odnosno namještenika. Radi se prvenstveno o popuni radnih mjesta zbog umirovljenja službenika i namještenika, kao i prestanka radnog odnosa po drugim osnovama. I u takvim slučajevima nova zapošljavanja dolaze u obzir nakon što se iscrpe 'unutarnje rezerve', odnosno kad se radno mjesto ne može popuniti unutarnjim preustrojem", stoji u priopćenju.

Nadalje, objašnjavaju da se "ne radi o zapošljavanju kojim bi se povećao broj zaposlenih u tijelima gradske uprave, već o planiranju potreba (zbog odlaska zaposlenika u mirovinu ili zbog drugih razloga)".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70 novih djelatnika u 2012.

Prema podacima koje su objavili, tijekom 2011. i prvom tromjesečju 2012. u gradskim upravnim tijelima prestala je služba 70 službenika, a da je Planom prijama u službu za 2012., od ukupno 70 službenika, u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet planiran prijam 20 službenika.

Potvrdili su da je raspisan natječaj za šest izvršitelja, između ostalog i za fotokopirača, čija će bruto laća biti 5.292,30 kuna, dok bi neto plaća iznosila 3.945,85 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo