'Netko od nas dvojice će uskoro napustiti svoj grad u pratnji plavih anđela'

20.11.2013.
10:21
VOYO logo

"Nakon što mi je Kalmeta sprašio tri prijave USKOK-u i policija ne izlazi iz HAC-a, kopira se dokumentacija, netko od nas dvojice će uskoro napustiti svoj grad u pratnji plavih anđela,...hehe...", napisao je predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić na svome Facebook profilu.

Bivši financijski direktor Hrvatskih autocesta Josip Sapunar, koji je prije mjesec dana uhićen u aferi izvlačenja novca iz HAC-a i HGK-a, u utorak navečer je pušten iz pritvora u Remetincu. Sapunar će se u nastavku istrage u slučaju Remorker braniti sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah nakon uhićenja Sapunar je priznao krivnju, ali i navodno da je dvojici državnih tajnika iz Ministarstva prometa koje je u to vrijeme vodio Božidar Kalmeta predavao novac što su ga HAC-ovi podizvođači uplaćivali na austrijski račun češke tvrtke Remorker International Igora Premilovca.

Zločinačku organizaciju prijavio DORH-u

Mijat Stanić već godinama ukazuje na kriminal u HAC-u i na ulogu Božidara Kalmete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem listopada DORH-u je podnio kaznenu prijavu protiv Kalmete, bivšeg državnog tajnika Zdravka Livakovića i bivših čelnika Hrvatskih autoceste i Hrvatskih cesta Milivoja Mikulića, Josipa Sapunara te Stjepka Bobana zbog sumnje u udruživanje u zločinačku organizaciju kako bi izvlačili novac iz HAC-a i HC-a. Stanić u kaznenoj prijavi tvrdi da je Kalmeta i te kako znao što se događa u njegovu resoru.

Kalmeta je pak Stanića prijavio zbog kaznena djela lažnog prijavljivanja te klevete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pišite nam.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo