METEOALARM DIGAO UZBUNU: /

Divlje nevrijeme opet će napasti, ali znamo kad se vraća pravo ljeto

Image
Foto: Pixsell, Thinkstock

Kontinentalnu Hrvatsku očekuju pljuskovi i grmljavina, a na obali uz sve to i jak vjetar zbog kojeg je meteoalarm izdao i upozorenje. A od srijede se i na kopnu i na moru vraćaju prave vrućine.

2.7.2017.
7:35
Pixsell, Thinkstock
VOYO logo

U nedjelju će u prvom dijelu dana biti barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Od sredine dana uz više oblaka ponegdje će biti malo kiše ili pljuskova s grmljavinom, najčešće u kopnenom dijelu zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadnjak, a potkraj dana i bura, koja će ponegdje biti jaka. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 19 do 24. Najviša dnevna od 23 do 28 °C, na Jadranu i malo viša, prognozira DHMZ.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u nedjelju u početku većinom sunčano, a zatim razvoj oblaka i mjestimice pljuskovi praćeni grmljavinom. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar, a najviša temperatura od 25 do 27 °C, ističe nešto detaljniji HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U središnjoj Hrvatskoj slično kao i na istoku. Od sredine dana više oblaka i ponegdje pljuskovi. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, uz najnižu temperaturu od 14 do 16 °C, te najvišu oko 26 °C.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu prijepodne barem djelomice sunčano i uglavnom suho. Od sredine dana više oblaka i mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito u gorskim predjelima, te u unutrašnjosti Istre i na riječkom području. Na moru će zapuhati većinom umjeren sjeverozapadnjak, a prema kraju dana jačat će bura, u gorju sjeveroistočnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na srednjem Jadranu puhat će umjeren, poslijepodne i jak sjeverozapadnjak, a navečer bura. Prijepodne će prevladavati sunčano, a u drugom dijelu dana pljuskovi i grmljavina, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije gdje mogu biti izraženiji. Najviša temperatura od 27 do 31 °C.

Image

Od srijede temperature rastu

U ponedjeljak se u unutrašnjosti još očekuje kratkotrajna mjestimična kiša ili poneki pljusak, a od utorka će biti stabilnije i većinom sunčano. Jutarnja temperatura bez veće promjene, a dnevna u porastu, pa će u drugom dijelu idućeg tjedna biti i vruće.

Na Jadranu će idući tjedan prevladavati sunčano. U ponedjeljak će puhati umjerena i jaka bura, sjeverac i sjeverozapadnjak, a zatim slab do umjeren vjetar. Temperatura zraka u porastu, pa će osobito od srijede biti većinom vruće.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo