METEOALARM OGLASIO UZBUNU: /

Nakon velikih vrućina i oluja stiže osjetna promjena, evo što nas očekuje do kraja ovog tjedna

Image
Foto: PIXSELL/Meteoalarm

Stiže promjena vremena! Utorak je bio posljednji vruć i sparan dan u ovome tjednu

13.6.2018.
8:00
PIXSELL/Meteoalarm
VOYO logo

Slijedi promjenjivo i svježije vrijeme, osobito u unutrašnjosti, gdje će temperatura u četvrtak biti i za oko 10 °C niža nego u utorak. Nestabilno se očekuje i na Jadranu, uz lokalne pljuskove osobito u srijedu i u četvrtak, te uz sjeverozapadnjak i buru s kojima će osvježiti. Ipak, pad temperature na moru će biti slabije izražen nego na kopnu.

Srijeda - povremeno kiša i grmljavina, malo svježije

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prijepodne će još biti sunčanog vremena uz povremeno umjerenu naoblaku, a zatim se osobito sredinom dana i poslijepodne očekuje porast naoblake uz mjestimične pljuskove i grmljavinu. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 21 °C, a najviša dnevna između 26 i 30 °C, piše HRT u svojoj vremenskoj prognozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pljuskova i grmljavine u središnjoj će Hrvatskoj biti već noćas tako da će u srijedu biti promjenjivo i svježije uz češće pljuskove, obilnije na sjeveru. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar, na sjeveru će navečer okrenuti na sjeverozapadnjak. Osvježit će pa će najviša dnevna temperatura zraka biti između 25 i 28 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu promjenjivo i nestabilno. Izraženijih će pljuskova biti osobito na riječkom području i uz granicu sa Slovenijom. U gorju će puhati umjeren jugozapadnjak. Temperatura danju u gorskoj Hrvatskoj od 21 do 25 °C, na Jadranu od 25 do 27 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pljuskova i grmljavine će biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, ali će biti i sunčanih razdoblja. Uz obalu vjetar slab do umjeren, samo na otvorenome ponegdje i jak sjeverozapadni pa će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 22 °C, a najviša dnevna između 26 i 28 °C.

Na jugu Hrvatske također promjenjivo i nestabilno te manje vruće. Uz umjeren razvoj oblaka bit će mjestimične kiše ili pljuskova s grmljavinom. Jugo će okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Meteoalarm oglasio uzbunu

I za danas je Meteoalarm oglasio narančastu uzbunu, odnosno upozorenje za opasno vrijeme. Ovaj put za istok Hrvatske, ali i sjevernu i središnju Dalmaciju.

"Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su mogući. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dana od vaših državnih tijela", upozorava Meteoalarm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Od četvrtka - nestabilno, svježije, pa malo toplije, ali ne i vruće

Image
Image

I u četvrtak će mjestimice u kopnenom području biti pljuskova i grmljavine, a posvuda će dodatno osvježiti. Od petka će temperatura postupno malo rasti, no i dalje će biti nestabilno. Mjestimična obilnija kiša u petak je moguća još većinom na istoku unutrašnjosti. I dok će nekima kiša dobro doći, nekome obilniji pljuskovi i munje mogu prouzročiti i nevolje. Što je dobro činiti poljoprivrednicima, vinogradarima i voćarima može se saznati u agrometeorološkoj prognozi stručnjaka Službe za agrometeorologiju DHMZ-a, koji u ovu srijedu obilježavaju mnogobrojne važne obljetnice hrvatske agrometorologije.

Na Jadranu vrlo promjenjivo vrijeme, uz povremenu kišu, često u obliku pljuskova s grmljavinom još osobito u četvrtak, dok će od petka ipak biti više sunca, iako neće biti posve stabilno. S okretanjem vjetra na buru u četvrtak će još malo osvježiti, ali će pad temperature na moru biti ipak manje izražen nego u unutrašnjosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK: ceste mjestimice mokre i skliske

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, mogući su odroni, stoji u jutrošnjem izvješću Hrvatskog autokluba (HAK).

HAK podsjeća vozače da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim svjetlima.

Do 15. lipnja na autocesti A2 Zagreb-Macelj između čvorova Jankomir i Zaprešić (most preko Save 5. +600 km), u smjeru Krapine promet će teći jednim trakom.

Do 14. lipnja od 22 do 6 sati zatvara se tunel Sv. Ilija na državnoj cesti DC76 Baška Voda-Zagvozd. Obilazak je: Baška Voda (DC39) - Dubci (DC8)- (A1) čvor Šestanovac/DC39 Šestanovac-Zagvozd/čvor Zagvozd (A1) i obrnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas, 13. lipnja 2018., do 17 sati sati zbog radova je zatvorena državna cesta DC519 u naselju Borovo. Obilazak je državnom cestom DC2 Vukovar-Osijek te državnom cestom DC213 Osijek-GP Erdut.

Danas, 13. lipnja, od 19 do 23.55 sati povodom proslave Dana grada Knina i blagdana sv. Ante bit će zatvorena državna cesta DC33 kroz grad Knin od raskrižja s Jeleninom ulicom do raskrižja s Pavlinovićevom ulicom. Obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna vozila i autobuse preko Biskupije. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o duljim čekanjima. Trajekti plove prema redu plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo