ministar branitelja za rtl danas / Medved izbjegao odgovoriti kada će se ukloniti šator: 'Počeli smo rješavati probleme, molim branitelje za strpljenje'

'Pozvao sam branitelje da se aktivno uključe kroz svoj doprinos s ciljem pronalaska rješenja za probleme', kaže ministar

18.4.2016.
19:20
VOYO logo

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik Udruge 100-postotnih invalida domovinskog rata prve skupine Đuro Glogoški današnji su sastanak predstavnika osam ministarstava i braniteljskih udruga ocijenili "konstruktivnim i sadržajnim".

Image
sastanak s karamarkom i ministrima /

Glogoški: 'Kad procijenimo da je došao trenutak da treba maknuti šator, maknut ćemo ga'

Image
sastanak s karamarkom i ministrima /

Glogoški: 'Kad procijenimo da je došao trenutak da treba maknuti šator, maknut ćemo ga'

Nakon sastanka, ministar branitelja je rekao kako su svi prisutni izrazili spremnost za preuzimanje odgovornosti i rješavanje problema na koje branitelji ukazuju svojim prosvjedom koji traje preko 550 dana. Medved je rekao i kako se nada da branitelji više nikad neće šatorom tražiti rješavanjem svojih problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Medved je bio gost RTL-a Danas gdje je pojasnio je li današnji sastanak zapravo uvertira u uklanjanje šatora.

"Svakako. Od početka upozoravam da je posljedica niza dugogodišnjih problema postavljanje šatora, odnosno prosvjed hrvatskih branitelja. Mi smo danas proveli jedan u nizu međuresornih, vrlo kvalitetnih sastanaka, na kojem je iznesena i određena dinamika, ali i određena rješenja koja smo već pokrenuli. Ali jednako tako smo uskladili jednu dinamiku koja je nužna u cilju kvalitetnog rješavanja niza nagomilanih problema", rekao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je izbjegao odgovoriti na pitanje kada otprilike očekuje da bi branitelji mogli ukloniti šator ispred Ministarstva branitelja, ali je ponovio kako se već počelo raditi rješavanju problema koji su doveli do njegova postavljanja.

"Ja naglašavam, i pozvao sam hrvatske branitelje, organizirane kroz udruge, ali i pojedince, da se aktivno uključe kroz svoj doprinos s ciljem pronalaska rješenja. Naglašavam da smo već pronašli rješenja za niz problema, koja se mogu pokrenuti odmah. I sa ministarstvima koja su nadležna za njihovo rješavanje smo već započeli njihovo rješavanje. Ali dakako i molim za strpljenje hrvatske branitelje jer za ozbiljan pristup, kad govorimo o zakonima, nužno je provesti odgovarajuću analizu kao temelj za rješavanje nagomilanih stvari", rekao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo ministra i ima li on ikakve informacije da se u Bosni i Hercegovini pripremaju optužnice za nekadašnje pripadnijke HVO-a.

"Mi u Ministarsvu nemamo o tome službene informacije. Nažalost, imamo neprovjerene informacije od određenih kolega i sigurno će Ministarstvo i u tom pogledu poduzeti određene korake kako bi obnašalo svoju ulogi i opravdalo svoje postojanje", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo