izvor sreće /

Međunarodni dan prava djece: policija posjetila Centar za odgoj i obrazovanje i učila mališane o prometu

U samo ovoj godini u čak 2300 kaznenih djela žrtve su bila djeca! Upravo zato na današnji Međunarodni dan prava djece policija apelira na to kako se dječja prava moraju poštivati

20.11.2017.
19:07
VOYO logo

Sreći u Centru za odgoj i obrazovanje Slava Raškaja Zagrebu danas nije bilo kraja. 

Policija ih je učila prometnim znakovima. Ali i njihovim pravima. A djeca su njima pokazala što oni sve znaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To puno njima znači, da imaju pravo na prijatelje, da imaju pravo na ljude koji dolaze izvana, na ove priredbe, zapravo na ove mađioničare, na druženje, na igru, to puno puno znači djece", rekla je ravnateljica Centra Jelena Grabovac.

Samo ove godine - na štetu djece i maloljetnika bilo je više od 2300 kaznenih djela.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija u svakoj policijskoj postaji ima specijaliziranog policijskog službenika koji se bavi problematikom kaznenopravne zaštite djece i maloljetnika", tvrdi ravnatelj policije Nikola Milina.

Upravo zbog toga, svi su svjesni - mora se učiniti više. 

"Svakako je potrebno mimo svih tih zakona i strategija konvencija raditi na senzibilizaciji prava djece, prava obitelji, zaštititi one koji sebe ne mogu zaštititi a to su svakako naša djeca", kaže državni tajnik Ministarstva demografije Marin Strmota.

Samo u ovom centru 450 je korisnika s komunikacijskim poteškoćama. Oštećenog sluha. S višestrukim oštećenjima iz spektra autizma i sindroma Down.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nataša je kod sina Leona, koji je tu pet godina, već uočila napredak.

"Sretna, naravno i on je isto zadovoljna sa cijelim svojim društvom iz razreda, uživaju, druže se i eto...sretni su", kaže Nataša Benković, čiji sin ima Downow sindrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz obrazovanje i odgoj koji im svi oni pružaju, u ljubav ove djece uvjerili smo se i sami. Njihova prava nitko nema pravo prekršiti.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo