kvalitetniji turistički proizvod / Međimurju nedostaju kadrovi u turizmu

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Članovi Strukovne grupe za turizam pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Čakovec, održali su sjednicu na kojoj je prije svega bilo riječi o zaprimljenim prijedlozima o edukacijama u turizmu te o provođenju zajedničkih projekata članica, kao i o nedostatku kadrova u međimurskom turizmu, što se najviše održava na ugostiteljstvo

13.4.2016.
9:32
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

"Budući da je Međimurje dobilo titulu izvrsnosti, a gastronomija je važna u turističkoj ponudi i segment koji se brzo vidi i osjeća, valja imati i dobre kadrove u tom području", kazao je tom prigodom Marijan Martinjaš, predsjednik strukovne grupe za turizam pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Čakovec.

"Problem je u kurikulumu za obrazovanje kadrova. Naime, mladi po završetku obrazovanja nisu stručnjaci i kreativci jer  mi generiramo tek  ljude za početak učenja praktičnog rada. Sadašnji sustav obrazovanja, zbog prakse jednom tjedno, ne omogućava da primjerice ti  mladi odmah  postanu i profesionalni kuhari i konobari", ističe Martinjaš. Na Zavodu za zapošljavanje ima puno kuhara, no pravih majstora, kreativaca je malo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo