strateški projekat / Međimurje dobiva najmoderniju primarnu zdravstvenu zaštitu

Image
Foto: emedjimurje.hr

Projekt vrijedan 30 milijuna kuna ponudit će najmoderniji i najopremljeniji zdravstveni sustav.

26.7.2016.
8:22
emedjimurje.hr
VOYO logo

"Izgradnja Doma zdravlja u Čakovcu jedan je od strateških projekata Međimurske županije, kapitalni kada je zdravstvo u pitanju, jer smo svjesni kako ćemo provedbom ovog projekta vrijednog više od 30 milijuna kuna našim građankama i građanima osigurati viši stupanj zdravstvene skrbi, a to je naša obaveza i odgovornost", rekao je danas župan Međimurske županije Matija Posavec nakon svečanosti potpisivanja ugovora s kojim se kreće u 2. fazu projekta izgradnje te prilikom obilaska radova zaključenih u 1. fazi.

Tako je od kolovoza 2015. godine izvedena podrumska etaža te sva vanjska infrastruktura (kanalizacija, vodovod, izmještanje plina, hidrantska mreža), dok će se u drugoj fazi vrijednoj oko 7,3 milijuna kuna izvesti radovi armiranobetonske konstrukcije sa zidanom ispunom etaža, točnije napraviti prizemlje, prvi i drugi kat te ravni krov, piše eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time će se uložiti sveukupno oko 12 milijuna kuna čime će se do kraja godine završiti izgradnja same zgrade, dok nakon toga kreće unutarnje opremanje, a 2018. godine u planu je i stavljanje Doma zdravlja u funkciju. Time Županija posebice stavlja naglasak da se sve investicije i gradilišta zaključe, točnije da se završe svi započeti projekti, u financijskoj suradnji Županije i države.

Sredstva su tako osigurana dijelom u državnom, a dijelom u županijskom proračunu, što kroz decentralizirana sredstva, što kroz izvorne prihode, te naravno prihode Doma zdravlja koji se ostavljaju za ovu investiciju. Ugovor su potpisali ravnatelj Doma zdravlja dr. Branko Vrčić, te direktor tvrtke TEAM Građenje d.o.o. Marijan Krajačić i direktor tvrtke BMD Stil d.o.o. Mario Bedeković, ispred zajednice ponuditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr.

p>

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo