PROBLEM POTPISIVANJA / Maturantica kojoj je poništena matura zbog potpisa ipak upisala Muzičku akademiju, esej položila na jesenskom roku

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Odlična srednjoškolka, nagrađivana mlada pijanistica koja je paralelno s gimnazijom završila i srednju glazbenu školu

21.9.2022.
21:48
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

Kako smo ranije izvijestili, Laura Mikić, maturantica koja je na ljetnom roku državne mature pala jer se potpisala na esej iz Hrvatskoj jezika te time, kako je rekla, izgubila šanse za studiranjem na Muzičkoj akademiji, na istu se ipak upisala.

Potvrdio je to za 24 sata Igor Lešnik, dekan akademije, a kako smo mi ranije izvijestili, Laura je esej položila na jesenskom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, sedam ostalih kolega i na tom je roku počinilo istu pogrešku pa palo sam ispit.

Podsjetimo, u pravilima za polaganje eseja na ispitu iz Hrvatskog jezika državne mature stoji kako se pristupnik maturi na isti ne smije potpisati, a Laura je to učinila. Nakon toga pala je ispit pa je pisala pismo ministri Fuchsu, ravnatelju NCVVO-a i medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko samog slučaja povukla se dugačka polemika, no djevojka je ipak morala ponovno polagati ispit. Inače, Laura je odlična srednjoškolka, nagrađivana mlada pijanistica koja je paralelno s gimnazijom završila i srednju glazbenu školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo