Matej se ne boji prijetnji, važni su mu samo grafiti

14.7.2010.
23:01
VOYO logo

arti-201007130747006''Ma ne znam što bih vam rekao o tome. Prilično sam neutralan po pitanju te nekakve popularnosti i meni to stvarno ništa ne znači u životu. Za mjesec dana to će proći i nitko se neće ni sjećati ovoga što se sada događa. Meni je bitno samo crtanje'', rekao je Matej Lulić (16) iz Josipovca pokraj Osijeka, koji će u rujnu krenuti u 2. razred Graditeljsko-geodetske škole u Osijeku. Želi postati arhitekt.

Grafitima se počeo baviti prije dvije godine s još trojicom svojih prijatelja, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Počeli smo promatrati po gradu što rade iskusni dečki, pa smo pokušali nas četvorica, a ostali smo samo Borna Merc i ja od te ekipe. U Osijeku imamo hall of famove, ali tamo ne crtamo mi mladi, jer su ta mjesta rezervirana za grafitere s dužim stažom i to se kod nas poštuje. Mi tražimo tu kod nas u naselju neka dozvoljena mjesta na kojima smijemo crtati i time smo zadovoljni'', kaže Matej.

Priznaje da je malo zbunjen cijelom ovom situacijom i strkom koja je nastala nakon njegove pojave na televiziji i najave velikog natjecanja u Zadru, jer ga sada na ulici zaustavljaju i pozdravljaju i stari i mladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam očekivao ovakav interes, zapravo nisam o tome previše ni razmišljao. Shvatio sam to samo kao dobru zabavu i uživanje u crtanju, onome što najviše volim. Kad je o meni osobno riječ, nije mi bitno kako ću proći. Važno je da bude dobra atmosfera i da projekt uspije'', istaknuo je Matej, posebno prepoznatiljiv po kovrčavoj kosi koju bi, kaže, sada najradije ošišao jer mu je vruće, ali to ne može učiniti zbog projekta.

Na ideju za veliki Graffiti jam došao je iz puke želje za dobrom zabavom i crtanjem, a želja mu je bila okupiti sve najbolje writere iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bit će 30 writera iz Zagreba, Osijeka i Zadra, a među njima i ja, iako mi tu s obzirom na iskustvo u crtanju možda i nije mjesto. Možda je umjesto mene trebao biti netko iskusniji, ali vjerujem da će se ubuduće ovaj projekt nadograđivati i da će biti mjesta i za dečke iz drugih gradova. Važno je da to u subotu prođe u redu, da se svi dobro zabavimo i da bude što više takvih događaja'', rekao je Matej za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo