Idemo u šoping /

Mate Rimac ima ideju za nabavu aviona: 'Evo, Vlado. Ako je dobar za Sjevernu Koreju, bit će i za nas'

Image
Foto: Pixsell

Mate Rimac našalio se s Vladom i propalim poslom oko nabave F-16

13.1.2019.
9:01
Pixsell
VOYO logo

Poduzetnik Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili, dao je prijedlog Vladi koji borbeni avion nabaviti nakon što joj je propao posao s Izraelcima i nabavom F-16 Barak zrakoplova.

Rimac je na svom Facebook profilu objavio status: Evo nešto za tebe, Vlado RH. Ako je dobar za Sjevernu Koreju, bit će dobar i za nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o borbenom avionu MIG-29, sovjetske proizvodnje, i to još iz ere Hladnog rata, kojeg američki Raptor Aviation s Nove Floride prodaje za približno 4,65 milijuna dolara. Ima manje od tisuću sati leta što znači da bi se s njim još mogle proći tisuće i tisuće satova. Prvi ovakav tip aviona je proizveden 1981. godine i sličan je američkom F-16 Falconu. Rusi su svoj borbeni zrakoplov prodali brojnim zemljama od Alžira do Sjeverne Koreje, navodi se na portalu Popular mechanic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj koji se prodaje proizveden je 1986. i bio je u Ukrajini. Mali problem je što ovaj MIG može preletjeti tek oko 1700 kilometara, no s obzirom na hrvatski teritorij, neki bi se složili – sasvim dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo