NALAZI VJEŠTAKA /

Mario Banožić tražio izdvajanje nezakonitih dokaza, sud ga odbio

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL, Tomislav Miletic/PIXSELL

Banožićeva odvjetnica Ksenija Vržina ranije je najavila da će tražiti novo vještačenje i na tome bazirati njihovu obranu

18.6.2024.
15:06
Davor Javorovic/PIXSELL, Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Obrana bivšeg ministra Marija Banožića, koji je u studenom skrivio nesreću u kojoj je poginuo muškarac, zatražila je izdvajanje nezakonitih dokaza, no Općinski sud odbio je njihov prijedlog.

"Odlučivalo s o prijedlogu obrane za izdvajanjem nezakonitih dokaza, i to, nalaza i mišljenja prometnog vještaka. Prijedlog je, rješenjem optužnog vijeća, odbijen", potvrdila je glasnogovornica Općinskog suda u Vinkovcima za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazneni postupak protiv Banožića vodit će se na vinkovačkom Općinskom sudu. Sada već bivši ministar obrane u studenom prošle godine sudjelovao je u prometnoj nesreći u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač kombija Goran Šarić, inače otac dvoje djece. Gotovo pola godine kasnije, protiv njega je podignuta optužnica u kojem ga se tereti za počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa odnosno izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

RTL je u svibnju ekskluzivno objavio izjavu ključnog, ujedno i jedinog živućeg svjedoka nesreće, vozača kamiona koji je vozio ispred Banožića kobnog jutra i koji tvrdi da ga je bivši ministar pretjecao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'STAO SAM DA POMOGNEM' /

Jedini svjedok nesreće prvi put javno o kobnom jutru: 'Banožić me pretjecao'

Image
'STAO SAM DA POMOGNEM' /

Jedini svjedok nesreće prvi put javno o kobnom jutru: 'Banožić me pretjecao'

"Ako sam kočio, kako sam pretjecao", kasnije je rekao Banožić u intervjuu Andriji Jarku i podijelio javnost, ali i prometne stručnjake. Osim tvrdnje da nije pretjecao, tvrdio je da se sa Šarićevim kombijem nije sudario "far u far", odnosno frontalno kako se ranije govorilo.

Banožić je kazao kako očekuje od vještaka da utvrde kako su zapravo izgledali kobni trenuci i gdje je počelo njegovo kočenje. I njegova odvjetnica Ksenija Vržina najavila je da će tražiti novo vještačenje i na tome bazirati njihovu obranu. "To što je sudar bio u suprotnom kolničkom traku, ne znači da je gospodin Banožić pretjecao", kazala je svojevremeno.

A dva različita vještaka utvrdila su da se iz smjera Vinkovaca prema Županji kamion kretao brzinom od 76 kilometara na sat. Iza njega se u terencu vozio Banožić koji je počeo pretjecati kamion. Kad je prešao u suprotni trak, naletio je na kombi čiji je vozač na mjestu preminuo. Banožić je, doznali smo, vozio brzinom od oko 100 kilometara na sat, a kombi je išao brzinom većom od 90.

POGLEDAJTE VIDEO: Ne prestaju reakcije nakon prvog istupa Banožića nakon nesreće: 'Dvije teze ne stoje'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo