intervjuu za Splitski dnevnik / Marijana Puljak: 'Sa mnom nema figa u džepu! Ne mogu više gledati gradonačelnike koje misle samo na sebe'

Image
Foto: Splitski dnevnik

Prema zadnjim anketama, stranka Pametno udvostručila je podršku građana u odnosu na prije četiri godine.

3.4.2017.
10:20
Splitski dnevnik
VOYO logo

U intervjuu za Splitski dnevnik Puljak je otkrila razloge svoje kandidature, prioritete za grad Split, ali i komentirala stanje u gradu po pitanju mladih, nezaposlenosti, Hajduka i drugih aktualnih problema. U nastavku pročitajte kakve planove Marijana Puljak ima za Split ukoliko bude iduća gradonačelnica Splita.

Kako ste se odlučili na ovakav iskorak kao što je kandidatura za splitsku gradonačelnicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volim svoj grad. To je jedini razlog. Ne mogu više gledati gradonačelnike i gradske uprave koje misle samo na sebe, svoju rodbinu i prijatelje, a ne razmišljaju dugoročno o interesima cijelog grada i svih njegovih stanovnika. Vrijeme je da Split konačno dobije jednu poštenu i sposobnu vlast zdravog razuma kakvu i zaslužuje drugi grad po veličini u Hrvatskoj.

Aktivirali smo se u svom kvartu još 2008. godine, kao građanska inicijativa, borili se za izgradnju osnovne škole i poboljšanje uvjeta života u kvartu. Nismo željeli samo prigovarati već se sami uključiti, predlagati i sudjelovati u promjenama. Dokazali smo da se može. Škola će ove godine otvoriti svoja vrata. U međuvremenu smo se uključili i osvojili vlast u gradskom kotaru, povezali se s drugim gradskim kotarevima, izašli na lokalne izbore 2013. godine, osvojili 10% glasova i četiri mandata u gradskom vijeću.  Prepoznati smo kao glasni zagovornici reda i dobrobiti za sve stanovnike ovog grada jednako. Uz podršku građana sada imamo šansu i upravljati gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji su vaši prioriteti za grad Split?

Prioritet će biti uspostaviti potpuno transparetnu i efikasnu gradsku upravu na usluzi svim građanima jednako. Ravnomjeran razvoj cijelog grada, davanje više na važnosti gradskim kotarevima i mjesnim odborima. Zaustaviti točkaste izmjene GUP-a kakve je pokrenuo trenutni gradonačelnik i pokrenuti proces izrade potpuno novog GUP-a naslonjenog na strategiju razvoja grada i urbane aglomeracije. Sanirati Karepovac, ali istovremeno krenuti hrabro i ambiciozno u program razdvajanja otpada na kućnom pragu, educirati i uključiti građane. Povećati korištenje EU fondova koji mogu poslužiti za rješavanje cijelog niza problema od malih projektića tipa biciklističkih staza, sustava javnih bicikala, do krupnijih projekata i problema kao što je obnova Prometovih autobusa, rješavanje kanalizacijske mreže, parkinga. Prioritet je okrenuti Split budućnosti, surađivati sa susjednim gradovima i općinama, koristiti sve resurse koje ima u sveučilištu i među mladim poduzetnicima te ga nizom pametnih, inovativnih rješenja pretvoriti u modernu metropolu, pametan grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj. Želimo da ljudi Split prepoznaju kao mjesto gdje mogu ostvariti sve svoje ambicije, da žele doći živjeti i raditi ovdje jer im se otvaraju najbolje prilike za rast i razvoj kako profesionalni tako i obiteljski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli intervju pročitajte na portalu Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo