'BRKA KRUŠKE I JABUKE' / Pavliček i Čuraj nisu oduševljeni Milanovićem: 'Ispada da je njemu Karamarko bolji kao predsjednik HDZ-a'

Image
Foto: PIXSELL

Marijan Pavliček i Stjepan Čuraj smatraju da je Zoran Milanović pretjerao s uvjetovanjem ulaska u NATO Finskoj i Švedskoj potporom političkim promjenama u BiH

27.4.2022.
14:40
PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) ustvrdio je u srijedu da se predsjednik države Zoran Milanović u zadnje vrijeme "malo zaigrao" svojim izjavama o vanjskoj politici, odnosno o mogućem ulasku Švedske i Finske u NATO.

Udaranje kontri premijeru

Milanović se zaigrao u izjavama koje se tiču vanjske politike i definitivno brka kruške i jabuke, izjavio je Pavliček u Saboru upitavši kakve veze imaju izmjene izbornog zakona u Bosni i Hercegovini s eventualnim ulaskom Švedske i Finske u NATO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'VELIKA ZABRINUTOST' /

Grlić Radman: 'Zbog izjava predsjednika Milanovića NATO članice misle da mijenjamo vanjsku politiku. Saniramo štetu'

Image
'VELIKA ZABRINUTOST' /

Grlić Radman: 'Zbog izjava predsjednika Milanovića NATO članice misle da mijenjamo vanjsku politiku. Saniramo štetu'

"Bojim se da si je Milanović malo umislio da je neki bitan politički faktor što se tiče ulaska određenih zemalja u NATO", dodao je upitavši - tko je Milanović da nekome zabrani ulazak u NATO. Ako želi pomoći Hrvatima u BiH, poručio je Pavliček, treba lobirati da dođe do izmjena izbornog zakona i tražiti za Hrvate zasebnu federalnu jedinicu.

"Ovdje se prije svega radi o sukobu i udaranju kontri premijeru i njegovoj politici pa makar ispaštali i svi ostali. Hrvatska postaje neozbiljna država takvim istupima", ocijenio je Pavliček. Smatra kako je Milanović svojim izjavama napravio štetu, a u bitnim vanjskopolitičkim stvarima treba postojati određeni konsenzus Vlade i predsjednika Republike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvlačenje na čistac

Na Milanovićevu izjavu o članstvu Finske i Švedske u NATO-u osvrnuo se i šef HNS-a Stjepan Čuraj, ujedno i partner u vladajućoj koaliciji. "Ovaj dio sada je doista nečuven. Moramo znati da se vanjsko-politički odnosi rješavaju tihom diplomacijom. To se dogovara iza zatvorenih vrata, a ne preko medija. Ovo je otišlo u jednu fazu izvlačenja na čistac, tko je tu veći zaštitnik, tko se predomislio i tako dalje. Ali mora se tu paziti s izjavama jer nisi bilo tko i to se promatra", ustvrdio je Čuraj za N1.

Rekao je i da ne bi odbio sudjelovati u protokolu u kojem bi bio Zoran Milanović, a na pitanje bi li ga on sam zvao na neku obljetnicu odgovara: "Ne znam koliko je pametno ovo reći, ali on je predsjednik za kojeg sam glasao i svojedobno i agitirao. Sada nakon ovog ne znam što bih rekao. Po ovoj retorici ispada da je njemu Tomislav Karamarko puno bolji kao predsjednik HDZ-a nego Plenković. Nama recimo nije. Mi s takvim HDZ-om ne bismo koalirali, a on nije imao niti približan vokabular vezano uz tadašnjeg predsjednika HDZ-a", zaključio je Čuraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo