sporni gup / Maras: 'Plenković i Bandić rade cirkus od Gradske skupštine i Zagreba. Ovo nema smisla'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Maras očekuje da danas zastupnici ne prihvate GUP, da se krene u izradu novog dokumenta

11.2.2020.
12:42
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras prozvao je u utorak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i premijera Andreja Plenkovića da rade cirkus od Gradske skupštine i Zagreba te je pozvao zastupnike da odbiju izmjene i dopune GUP-a.

Bez vladajućih

"Ovo što rade gradonačelnik Milan Bandić i premijer Andrej Plenković je cirkus od Gradske skupštine i Zagreba", kazao je Maras novinarima prije sjednice Skupštine na kojoj bi se trebalo glasati o preostalih HDZ-ovih 11 amandmana na izmjene i dopune zagrebačkog GUP-a, koje je gradonačelnik odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak sjednice Skupštine već je dvaput odgođen zbog nedostatka kvoruma, a u zastupničkim klupama nije bilo vladajućih, stranke gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a.

"Ovo više nema smisla. Pozivamo na razum i to da se odbije ovaj dokument,da se prestanu ponašati kao što su do sada - bahato i nedostojno Grada Zagreba. Pozivamo sve zastupnike da odbiju GUP i da prestanu od Zagreba raditi cirkus, a od građana građane drugog reda u Republici Hrvatskoj", kazao je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelniku i Plenkoviću poručio je da "njihovi noćni razgovori ne mogu zaustaviti promjene koje dolaze u Zagrebu. Uvjeren je, kaže, da će se svi, u manje od godinu dana "svega onoga što oni izvode u Zagrebu sjećati kao jedne loše šale".

Maras očekuje da danas zastupnici ne prihvate GUP, da se krene u izradu novog dokumenta koji bi "odražavao potrebe građana Zagreba i pripremio Zagreb za 21. stoljeće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da su građani spremni, ukoliko je to potrebno, "i na ulici promijeniti svojim aktivizmom, demonstracijama i protestima gradonačelnika i premijera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo