Održao konferenciju za medije /

Mamić poručio: 'Dinamo ću braniti do zadnje kapi krvi, ostaje vam da me ubijete, ali sam otporan i na metak'

Savjetnik Dinama Zdravko Mamić u podne je održao konferenciju za medije na kojoj će se osvrnuo na aktualna nogometna zbivanja vezana uz GNK Dinamo

6.4.2018.
11:52
VOYO logo

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić za podne je sazvao konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktualnostima u svijetu nogometa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo ću braniti do zadnje kapi krvi. Oni koji su ga vodili sto godina prije mene to nisu znali činiti. U Dinamu vlada jedan mentalitet 'kaj bu bu', 'ne bi se štel mešat' i 'nigdar ni bilo da nekak ni bilo', a veliki Građanski nogometni klub Dinamo, Grad Zagreb, i nadasve dva milija navijača u Hrvatskoj i dva milijuna navijača u dijaspori, nisu zaslužili da Dinamo ima takav tretman. Svjedoci smo da se falsificira sve što je vezano uz  Dinamo, naravno u negativnom smislu, a što se tiče sportskih rivala je obrnuto", kazao je Zdravko Mamić na početku konferencije za medije koju je najavio kako bi govorio o aktualnim događanjima u Dinamu.

Dodao je kako Dinamo nema jednak tretman kao rugi nogometni klubovi, da se utakmice Dinama ne prenose u medijima kako to zaslužuju. Obrušio se i na novinare koji su, kako kaže, neuspjeh Hajduka uspjeli predstaviti kao da se bori za Ligu prvaka. "A Dinamo? Jedanaest puta Liga prvaka ili Europska liga. Takvu inverziju i zamjenu teza, to ja u životu nisam vidio", rekao je Mamić koji se potom obratio novinarima kazavši: "Molim vas da izvještavate objektivnije. Da utječete na one koji mogu, urednike, vlasnike i da pišete objektivnije. Ovakav medijski spin kakav radi Hajduk nije viđen. Oni su svoje navijače uvjerili da su Real i Barcelona zajedno, a 13 godina se ne bore za naslov u vlastitoj državi", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ne mislimo da se Dinamo namjerno oštećuje, da postoji zavjera, ali to jednostavno moramo konstatirati. A sad da se vratimo na glavne zagađivače onoga što trpimo. To su pojedinci koji iskorištavaju Hajduk i koji uništavaju sebe, svoje suradnike, HNS, pa i temelje hrvatske države", rekao je.

Osvrnuo se i na polufinalnu utakmicu Rijeka - Dinamo. "Bila je to pobjeda čista kao suza, a sada se na tu pobjedu Dinama nad Rijekom stavlja ljaga", rekao je Mamić.

"Gle čuda! Moramo spriječiti dvostruku Dinamu krunu. Ili je barem ukaljati. Gdje su Boysi, čuvari zagrebačke časti? Gdje je Dinamova uprava, gdje su njihovi treneri? Dinamovi se uspjesi prljaju i nitko ne reagir., Ja ću govoriti. Govorit ću dok me ne ubiju", poručio je te nastavio govoriti o detaljima te utakmice. "Što znači, gospodine Kek, da je cirkus krenuo u 46. minuti? Prvih 45 minuta dakle ne postoji za gospodina Keka?", upitao je.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kazao je kako su Rijeka i Dinamo uvijek bili simbol poštenja, da nisu sotonizirali jedni druge niti suce. "Mi smo najgospodskiji, nikad ne govorimo protiv sudaca. A sad, devet utakmica u ovom prvenstvu je Dinamo oštećen. Devet", naglasio je te dodao da su u posljednjih sedam utakmica suci dobili pet negativnih ocjena. Dinamo o tome, kaže, nije govorio, no od danas će svi o tome govoriti. 
Potom je ponovno spomenuo trenera Rijeke Matježa Keka. "Nije fer gospodine Kek i gospodine Srećko Jurčić, a ispali su gospoda jer pametno rade, jer Dinamo je kao pobjedio zasluženo, ali ipak da ih malo uprljamo", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://vijesti.rtl.hr/repository_images/admin/edit_entity/2500081/?target=/repository_images/admin/1/&layout=admin

"Imamo situaciju dobro poznatu svima. Svi znate da je Hajduk radio godinama preko fantomskog računa i vi znate kakvo se poslovanje tada radilo. I opet nikome ništa", rekao je Mamić te nastavio govoriti o medijskom teroru i spinu od strane Hajduka. 

"Orijunaška klika kroz fantomsku drugu Naš Hajduk, teror manjine nametnuo se časnoj i poštenoj manjini", dodao je Mamić te ponovio da će on uvijek govoriti istinu. Govorio je o utjecaju medija na stavove nacije te se osvrnuo na Sašu Pavlića koji je šest dana nosio 20 kilograma težak križ od Rijeke do Zagreba kako bi skrenuo pozornost na bolesnu djecu. "Njega je na Trgu dočekalo 12 ljudi. To je poraz Hrvatske", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

"Ja dugo nisam znao što je PR, što je spin. Sad sam malo evoluirao i vidim da je to neviđeno oružje. Nikad nije bila manje važna istina nego danas. To je vidljivo na primjeru Hajduka. Mi se u tome nismo snašli i oni marširaju. Sve su uspjeli zavaditi. Kako? Putem agencija i portala koji su interesno povezani", rekao je Mamić te poručio kako će on sazivati konferencije kad god bude imao o čem govoriti.  "Vama ostaje samo da me ubijete, a vidite da sam otporan i na metak. Ja svoja obećanja izvršavam. 2005. sam rekao Dinamo će biti deset godina prvak i tako je i bilo. Prošle godine u Varaždinu sam rekao sada i nikad više".

"Molim sve ljude koji danas vode Dinamo, upravu, igrače i trenere, nek ne budu svađalice, ali nek ne daju na Dinamo. Da se ne iskrivljuje povijest Dinama, da se ne iskrivljuje istina kao što je to slučaj s hrvatskom povijesti - da smo krivi da smo pobili ovo i ono, a u stvari je situacija obrnuta", poručio je Mamić. 

Poručio je kako je glavni razlog dnašnje konferencije bio da da poruči upravi Dinama da ne tradi dobro, kao što to nijsu radili ni oni prije njga ni za vrijeme njegova predsjedanja Dinamom. Da ne dopuste, jer, kako kaže, na to nemaju pravo, da se istina falsificira. "Hajduk živi danas isključivo od PR-a i spina", rekao je.

Prošlo je mjesec dana otkako se Zdravko Mamić posljednji put javno obratio naciji. Početkom ožujka konferenciju za medije je sazvao zbog podizanja optužnice protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića kojom ga se tereti za lažno svjedočenje na suđenju bivšem čelniku Dinama u vezi izvlačenja novca iz tog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo