MALO SLAVONSKO MJESTO DOBILO VELIKU PERSPEKTIVU: / Otvaraju tvornicu i zapošljavaju 100 radnika, a s njima stižu i drugi ulagači

Image

Tvornica autodijelova u Babinoj Gredi s radom počinje sljedeće godine i zapošljavat će najmanje sto radnika. Konačan broj novih radnih mjesta zavisit će od toga tko će sve ući u tu priču.

1.5.2018.
15:37
VOYO logo

TMD Group iz Gradačca u susjednoj BiH, koja proizvodi dijelove za najveće svjetske kompanije u automobilskoj industriji, namjerava se proširiti i na Hrvatsku i u suradnji s njemačkim partnerom u Babinoj Gredi izgraditi pogon za proizvodnju dijelova za automobile, kamione i radne strojeve. Riječ je o desetak milijuna eura vrijednoj investiciji, a proizvodnja će biti koordinirana između BiH i Hrvatske.

Glas Slavonije piše da je zemljište kupljeno, idejni projekt prošao i da se čeka izrada izvedbenog projekta za građevinsku dozvolu. U tijeku su i pregovori s nekoliko velikih tvrtki koje bi ondje otvorile svoja skladišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I jedan turski investitor također želi investirati u Babinu Gredu jer je čuo da ovdje već postoji turski investitor, što mu je najbolja preporuka za ulaganje. Radi se o proizvodnji dijelova za željezničke vagone. Imaju certifikate za proizvodnju putničkih i teretnih vagona kao i cisterni za prijevoz tekućih tereta", kaže direktor TMD Groupa Adem Hanić dodajući da vjeruje da će Babina Grda postati značajan metalski centar u zemlji u kojem će se proizvoditi autodijelovi za cijeli svijet.

Tvornica autodijelova u Babinoj Gredi s radom počinje sljedeće godine i zapošljavat će najmanje sto radnika. Konačan broj novih radnih mjesta zavisit će od toga tko će sve ući u tu priču, a Hanić napominje da Babina Greda neće moći pokriti sve potrebe za radnom snagom. Hranić napominje da su plaće u toj branši pristojne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo