'država smo mi' /

'Mali ljudi' održali prosvjed: 'Sutra dolazimo na Markov trg i ostajemo do kraja'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Zajednica malih ljudi' danas je u 13 sati započela prosvjed na Trgu bana J. Jelačića kojim su se željeli boriti, kako navode, za boljitak Hrvatske

1.5.2017.
17:15
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

"Pobunimo se da ne otplaćuje Todorićev dug koji je na nama zaradio milijune koje je spremio u inozemstvu, pobunimo se protiv poreza na nekretnine, pobunimo se protiv ovršnog zakona, protiv Hanžekovića, protiv Hrvatskih cesta (mi smo ih izgradili), pobunimo se za bolju budućnost nas i naše djece!!! Nemojmo biti robovi vlastite države!",  navedeno je u pozivu za "Prosvjed malih ljudi" koji se danas održao na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, piše Index.hr. 

Prosvjedu se odazvalo nekoliko stotina do tisuću ljudi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka svi oni koji su u Maksimiru dođu ovdje, neka se dođu boriti za svoja prava (...) Ako se sad ne probudimo, do 2018. ćemo svi postati robovi", rekla je organizatorica.

Također, jedan od mladića je najavio prosvjed za sutra, utorak 2. svibnja na Markovom trgu. "Sutra u deset dolazimo pred Markov trg i ostajemo tamo do kraja, makar bilo krvi", prenosi N1info

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajednica malih ljudi" danas je započeo prosvjed na trgu bana J. Jelačića kojim su se željeli boriti za, kako navode, za boljitak Hrvatske. 

''Dosta vam je lažnih obećanja, krađa, neefikasnog sistema? 26 godina terora nad građanima, iseljavanje, deložiranje, preko 300.000 nezaposlenih, podilaženje krupnom kapitalu i ugnjetavanje malog čovjeka? Ako je tako, svi na ulice! Pokažimo im da nas ima, da smo svi jednaki i podjednako važni, pokažimo svoju snagu, a ne strah! Pokažimo da želimo moratorij za sve stranke koje su nas uništile od trenutka osamostaljenja, zatvore za sve one koji su nas pljačkali, kazne kakve su zaslužili, oduzimanje onog što je ukradeno! Narode, svi na ulice, pokažimo da smo zajedno jači - Država smo mi, ne oni'', najavili su prosvjed na Facebooku.

''Ostanite pozitivni, ručajte, ponesite volju i vodu,hranu, napravite transparent i prenesite svoju poruku. Neka Vas vide i čuju! Ako netko ide iz drugih krajeva, idite punim autom. Vidimo se sutra u 13h na trgu bana J. Jelačića, idemo se izboriti zajedno za boljitak Hrvatske! Svi u jedan glas - DOSTA JE!!'', poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo