MALENICA O ŠOKANTNOJ IZJAVI DIREKTORA MEĐIMURSKE TVRTKE: / 'Čudna je, mislim da nije korektno da tako postupa'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ivan Malenica o spornoj odluci direktora međimurske tvrtke da skine 10 posto plaće radnicima koji završe u samoizolaciji: 'Ne znam što ga je nagnalo na to,

28.10.2020.
14:32
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U izjavi za medije, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica komentirao je slučaj direktora međimurske tvrtke Tehnix, Đure Horvata koji je javno rekao da planira svojim radnicima u samoizolaciji skinuti 10 posto plaće i smjestiti ih u hotel.

"Malo moram reći da je to poprilično čudna izjava i na način kako se odnosi prema zaposlenicima. Dakle, ne znam što ga je nagnalo na to, ali mislim da nije korektno da tako postupa", smatra Malenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to dvojbeno što se tiče utuživosti i mislim da tu postoje izgledi da radnici kojima je određeno smanjenje plaće to utuže", odgovorio je na pitanje je li takvo ponašanje utuživo.

Image
KAŽNJAVAT ĆE RADNIKE U IZOLACIJI S 10 POSTO PLAĆE, IZOLIRAT ĆE IH U HOTELU: /

'Svi koji svojim ponašanjem van firme ugrožavate druge...'

Image
KAŽNJAVAT ĆE RADNIKE U IZOLACIJI S 10 POSTO PLAĆE, IZOLIRAT ĆE IH U HOTELU: /

'Svi koji svojim ponašanjem van firme ugrožavate druge...'

Rad u javnim firmama

Malenica se osvrnuo na rad u javnim firmama. "Idemo prema tome da se osigura normalan rad uz poštivanje epidemioloških smjernica, tako da sva državna tijela i državne tvrtke nastave s radom i da građani mogu dobiti uslugu u punom opsegu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O situaciji u Vukovaru

Malenica se osvrnuo i na današnje izvješće grada Vukovara u kojem se tvrdi da nije dostignut stupanj razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među građanima Vukovara, pripadnicima hrvatskog i srpskog naroda. Kaže kako se u određenom obimu u tom gradu poštuju zakoni, ali ne u punom.

"Što se Vukovara tiče, ondje se prema mojim informacijama, u određenom dijelu već primjenjuje Zakon o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina. Ne u punom opsegu, nego u određenim dijelovima", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnji zaključak proizlazi iz odluke Ustavnog suda i statutarne odluke grada Vukovara. Ustavni sud je u svojoj odluci potvrdio ustavnom statutarne odluke prema kojoj gradsko vijeće grada Vukovara odlučuje o tome jesu li se stekli uvjet za proširenje prava ili ne", dodao je.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo