IBRAKADABRA OPET ZABLJESNUO / Majstor Zlatan pokvario planove Francuzima

Image
Foto: AP

U susretu 3. kola D skupine EURA u Kijevu su nogometaši Švedske svladali Francusku s 2:0 (0:0). Francuska se unatoč porazu plasirala u četvrtfinale, dok je Švedska već ranije otpala.

19.6.2012.
22:57
AP
VOYO logo

Francuska - Švedska 0:2 (0:0)

Olimpijski stadion, Kijev. Gledatelja: 63 000. Sudac: Pedro Proenca (Portugal)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0:1 Ibrahimović (54), 0:2 Larsson (90)

ŠVEDSKA: Isaksson - Granqvist, Mellberg, J. Olsson, M. Olsson - Larsson, Svensson (Holmen 78), Ibrahimović, Källström, Bajrami (Wilhelmsson 46) - Toivonen (Wernbloom 78)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FRANCUSKA: Lloris - Debuchy, Rami, Mexes, Clichy - Nasri (Ménez 77), A. Diarra, Mvila (Giroud 83) - Ben Arfa (Malouda 59), Benzema, Ribéry

KIJEV - Francuski nogometaši prošli su u četvrtfinale EURA, ali su se pošteno osramotili izgubivši u zadnjoj utakmici u Kijevu od već ispale Švedske. Francusku je spasila Engleska, koja je pobijedila Ukrajinu, pa "tricolore" sada čeka četvrtfinalni dvoboj s svjetskim i europskim prvacima Španjolcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad LaurentaBlanca je potcijenjivački ušla u utakmicu i to im se osvetilo jer su se Zlatan Ibrahimović i društvo željeli pobjedom oprostiti od EURA. Već u 10. minuti Toivonen je promašio nemoguće, prošao je Llorisa, a potom iskosa pogodio samo vratnicu. Šveđani su bili bolji, a vodstvo su postigli u 53. minuti kada je Ibrahimović postigao najljepši pogodak prvenstva.

Ubačaj sa strane je dočekao u padu volejom i pogodio sami kut vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 57. minuti su Šveđani propustili dvije prilike - Wilhemssonov udarac iz blizine je obranio Lloris, a potom i udarac glavom Mellberga. Francuzi su se potom probudili i počeli opsjedati vrata Šveđana, no nisu postigli zgoditak.

Kazna je stigla minutu prije kraja kada je Larsson pogodio za 2:0 i dostojan oproštaj Šveđana od EURA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo