Pomozimo Markici / Majka u teškoj financijskoj situaciji moli za pomoć, sin joj je teško bolestan: 'Žalosno je da moja djeca i ja moramo ovoliko ispaštati'

Image
Foto: Facebook

Možete joj pomoći uplatom na njen račun na ime: Markica Andričić, Zagrebačka banka, HR 1023600003237802475

28.9.2017.
11:51
Facebook
VOYO logo

Obitelj Andričić snalazi se kako može. Hrabra majka Anđelka (53) neumorno, nadljudskim snagama brine za svoje troje djece - Markicu koji boluje od cerebralne paralize i njegove dvije sestre, od kojih je jedna redovita studentica na Hrvatskim studijima, a druga vrlo dobra učenica koja pohađa osmi razred osnovne škole.

Ovo nije prvi put da se obitelj Andričić spominje u medijima. Naime, gospođa Anđelka već je bila primorana tražiti pomoć 2012. Razlog - siromaštvo, bijeda i neimaština. S obitelji je tada živjela u zagrebačkom Zapruđu, u stančiću od svega 29 metara kvadratnih, koji nije bio primjeren za život. Gradonačelnik joj je nakon tofa osobno uručio ključeve za novi stan u Jelkovcu, gdje od tada boravi s djecom, kako je navedeno na Facebook stranici Per aspera ad astra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anđelka se rada ne boji. Radni je vijek provela u tvornici ulja "Zvijezda", ali je 2013. godine bila primorana dati otkaz, ne bi li se mogla brinuti za svog sina Markicu, radi zdravstvenih tegoba, odnosno cerebralne paralize. Markičino je zdravstveno stanje, tvrdi Anđelka, rezultat prekasne liječničke reakcije prilikom poroda u Slavonskoj Požegu. Rodio se "na vakuum" (što je u međuvremenu prestala biti praksa), a što je navodno uzrokovalo cerebralnu paralizu. Dakako, shrvana majka uložila je tužbu, borila se, ali uzalud. 

„Ne možete se s rogatima bosti. I tako je cijeli život“, istaknula je za Per aspera ad astra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markicu je svakodnevno vozila u osnovnu školu u Centru za odgoj i obrazovanje 'Goljak', koju je pohađao s ostalom djecom s teškoćama u razvoju. Završio je Markica i srednju školu, i to u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Dubrava, u Špoljarovom prilazu, pletački smjer. Bez obzira na invaliditet, njezin je sin ostao pozitivan, nasmijan i vedar. Sada je posve drukčije.

Name, 2014. godine, Markica je obolio od urinarne infekcije mokraćnog mjehura, nakon čega ga je majka odvela u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Nitko nije ni slutio do kakovih razmjera će to sve voditi.

Markica je već ubrzo, kaže njegova majka, imao osam dijagnoza: Sepsa nespecificirana A41.9, Pyelonephritis acuta recidivans N11.0, C. Difficile kolitis A04.7, Cerebralna paraliza G80.0, Sekundarna anemija D63.0, Incontinentio urinae et alvi R32, Cystostoma, Dekubitalni ulkus na desnom boku L89. Ustanovljeno je da je majka primijetila krv u urinu, da se Markica žalio na bol u mjehuru, od jutra febrilan do 38,7 C. 

Ipak, od svih šokova koja je prošao u bolnicama, a ponajviše od liječničkog osoblja, kako ističe majka, Markica je prestao govoriti. Majka Anđelka apelira na pomoć, nema novca za liječenje svog sina čijoj je dobrobiti podredila život, zbog kojeg je napustila posao, ne bi li mu pružila sve što mu je potrebno za što normalniji i manje bolan život, a uz to i školovala svoje dvije kćeri, njegove sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak teške priče Markičinog života i lavovske borbe njegove majke pročitajte ispod. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo